Το YouTube βάζει τέλος σε κανάλι ιερέα που προωθούσε θεραπείες μεταστροφής

17/04/2021
από

Το YouTube έκλεισε το κανάλι ενός τηλε-ιερέα από τη Νιγηρία που “φιλοξενούσε” βίαια βίντεο θεραπειών μεταστροφής.

Ο TB Joshua είναι ο ηγέτης και ιδρυτής της Christian megachurch the Synagogue, Church of All Nations, με πάρα πολλλούς followers απ΄όλο τον κόσμο. Θεωρείται μάλιστα μια από τις πλουσιότερες θρησκευτικές προσωπικότητες του κόσμου.

Το κανάλι του στο YouTube “TB Joshua Ministries” έκλεισε όταν το openDemocracy (ένας πολιτικός ιστότοπος με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο) αντέδρασε σε ορισμένα βίντεο, στα οποία ο πάστορας ισχυριζόταν ότι «θεραπεύει» γκέι άτομα, αλλάζοντας τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Σε ένα από τα βίντεο, μια γυναίκα δέχτηκε 16 χαστούκια, με τον TB Joshua να υποστηρίζει ότι ήταν το πνεύμα, που την «ενοχλούσε». Μια εβδομάδα αργότερα, η γυναίκα κατέθεσε ότι δεν ένιωθε καμία έλξη για τις γυναίκες.

Μια έρευνα του openDemocracy διαπίστωσε ότι επτά παρόμοια βίντεο προβλήθηκαν στο κανάλι του TB μεταξύ του 2016 και του 2020.

Όταν ενημερώθηκε για τα βίντεο, το YouTube επέλεξε να καταργήσει εντελώς το κανάλι, λέγοντας ότι ο TB Joshua είχε παραβιάσει τις οδηγίες του σχετικά με τη ρητορική μίσους.

Το openDemocracy επικοινώνησε, επίσης, με το Facebook, σχετικά με παρόμοιο περιεχόμενο στη σελίδα του TB Joshua, το οποίο έχει περισσότερους από 5,6 εκατομμύρια ακόλουθους.

Το Facebook απάντησε αφαιρώντας μια σειρά αναρτήσεων στη σελίδα του για παραβίαση των πολιτικών του, λέγοντας ότι δεν επιτρέπει “επιθέσεις εναντίον ατόμων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου”

Ωστόσο, το Facebook αρχικά άφησε ένα βίντεο διάρκειας 16 λεπτών, στο οποίο ο TB Joshua φαίνεται να λέει σε έναν νεαρό άνδρα ότι είχε μια «γυναίκα μέσα του». Ο Joshua στη συνέχεια χτυπά τον νεαρό άνδρα αρκετές φορές για να διώξει το «πνεύμα της γυναίκας» από αυτόν.

Το βίντεο φαίνεται να έχει αφαιρεθεί πλέον από το Facebook.

Ο TB Joshua μια εκστρατεία για την αποκατάσταση του καναλιού του στο YouTube, υποστηρίζοντας ότι θέλει να «μοιραστεί την αγάπη του Θεού με όλους».




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!