Δίκη Wiel : εώς 20 χρόνια κάθειρξη στους ομοφοβικούς βασανιστές

31/01/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Παρίσι –

Μετά από εννέα ημέρες δικαστηρίου, οι τέσσερις κατηγορούμενοι για τον βασανισμό και την ομοφοβική επίθεση κατά του Bruno Wiel το 2006 επειδή ήταν ομοφυλόφιλος, καταδικάστηκαν σε ποινές σύμφωνες με στις επιτάξεις του γενικού κατήγορου.

Η απόφαση έχει ανακοινωθεί. Είναι σύμφωνη με στις επιτάξεις του γενικού κατήγορου μιας και οι τέσσερις βασανιστές του Bruno Wiel (στη φωτογραφία κατά τη διάρκεια της δίκης και κατά την έξοδο από το δικαστήριο με τη δικηγόρο του) καταδικάστηκαν την Παρασκευή από το Δικαστήριο του Val-de-Marne σε ποινές 16 εώς 20 έτη κάθειρξης, γιατί λυντσάραν, βασανίσανκαι παράτησαν σχεδόν νεκρό ένα νέο άνθρωπο ένα βράδυ του 2006 στο Vitry-sur-Seine (Val-de-Marne) επειδή ήταν ομοφυλόφιλος.

Ο γενικός κατήγορος Benoist Hurel είχε απαιτήσει την Πέμπτη, 15 εώς 20 έτη κάθειρξης, μια από τις βαρύτερες ποινές για τους τρεις κατηγορουμένους που, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2006, είχαν επιτεθεί και σε άλλα δύο άτομα των οποίων «η ομοφυλοφυλία ήταν πραγματική ή υποτιθέμενη».

Είναι μια ανακούφιση, δήλωσε ο Bruno Wiel. Σε κώμα για δεκαπέντε ημέρες, εισαγμένος στο νοσοκομείο για επτά μήνες, ο 33 ετών σήμερα Bruno Wiel, έπρεπε να ξαναμάθει να μιλά και είχε χάσει οποιαδήποτε μνήμη της επίθεσής του.

 «Είναι μια ανακούφιση που τελειώνει(…) Περίμενα και ήθελα να δικαστούν για μια πράξη ομοφοβίας και αυτό έχει πλέον αναγνωριστεί από όλους», δηλώσε στην έξοδο του από το δικαστήριο, ενώ ακόμα δε μπορεί να θυμηθεί τίποτα από το βράδυ της επίθεσης.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η απόπειρα ανθρωποκτονίας και η ομοφοβική πράξη αναγνωρίζεται», συμπληρώσε η δικηγόρος του, Sophie Maltet.

 Κατά τη διάρκεια του δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι, οι τέσσερις βασανιστές, ηλικίας 25 εώς 30 ετών, είχαν αρνηθεί την ομοφοβική διάσταση της πράξης τους.

Ο Wiel, είχε την υποστήριξη της SOS homophobie ( www.sos-homophobie.org ) , η οποία εκτός από το γεγονός οτι ήταν μάρτυρας κατηγορίας, κρατούσε σημειώσεις κατά τη διάρκεια της δίκης και ενημέρωνε το κοινό τόσο στην ιστοσελίδα της, σε ειδικό blog καθώς και σε πολλά gay περιοδικά καθημερινά με την εξέλιξη της δίκης.

Πηγή : TETU/AFP

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!