Καθολικοί διοργανώνουν μαζική ευλογία ομόφυλων ζευγαριών σε διαμαρτυρία στο Βατικανό

16/04/2021
από

Οι καθολικοί ιερείς στη Γερμανία έχουν οργανώσει μια μαζική ευλογία ομόφυλων ζευγαριών, σε διαμαρτυρία της απαγόρευσης του Βατικανού.

Τον περασμένο μήνα, η Εκκλησία για το Δόγμα της Πίστης επέμεινε ότι ο Θεός«δεν ευλογεί την αμαρτία» όταν απάντησε σε σχετικό ερώτημα για το αν οι Καθολικές εκκλησίες μπορούν να ευλογούν τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σε απάντηση στην απαγόρευση, οι ΛΟΑΤ+ Καθολικοί και οι σύμμαχοί τους σε όλον τον κόσμο έχουν εκφράσει την απογοήτευσή τους και τον θυμό τους, καθώς πολλοί ήλπιζαν ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα μπορούσε να μετακινήσει τις θέσεις της Καθολικής Εκκλησίας σε μια πιο προοδευτική κατεύθυνση.

Η ομάδα των καθολικών ηγετών στη Γερμανία έχει προγραμματίσει τη μαζική ευλογία ομόφυλων ζευγαριών, για τις 10 Μαΐου και έχει τίτλο “Love wins, blessing service for lovers”, σύμφωνα με το Crux.

Στην περιγραφή αναφέρεται: «Η αγάπη κερδίζει. Η αγάπη είναι μια ευλογία. Οι άνθρωποι που αγαπούν ο ένας τον άλλον είναι ευλογημένοι. Στις 10 Μαΐου 2021, σας προσκαλούμε σε διάφορα μέρη της Γερμανίας σε μία υπηρεσία ευλογίας.»

«Δε θέλουμε να αποκλείσουμε κανέναν. Γιορτάζουμε την ποικιλομορφία των διαφορετικών προγραμματισμών ζωής των ανθρώπων, και των ιστοριών αγάπης, και ζητάμε τις ευλογίες του Θεού. Χωρίς μυστικότητα.»

https://avmag.gr/135940/omada-katholikon-iereon-pros-loat-o-theos-einai-sto-pleyro-soy/




Δες και αυτό!