Η ΛΟΑΤ+ νεολαία μένει άστεγη μετά από σεξουαλική κακοποίηση στο σπίτι

14/04/2021
από

Η ΛΟΑΤ+ νεολαία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαναγκάζεται σε αστεγία μετά από σεξουαλική κακοποίηση από μέλη της οικογένειας, σύμφωνα με έκθεση του φιλανθρωπικού ιδρύματος akt.

akt

 

Σχεδόν το 1/5 (17%) των ΛΟΑΤ+ νεαρών ατόμων που ερωτήθηκαν, από το σύνολο των ΛΟΑΤ+ νεαρών ατόμων που είναι άστεγα, δήλωσε ότι ένιωθαν σαν να έπρεπε να κάνουν περιστασιακό σεξ για να βρουν κάπου να μείνουν ενώ ήταν άστεγοι. Ένας παρόμοιος αριθμός (16%) είπε ότι εργάστηκε στο σεξ ως άμεσο αποτέλεσμα της αστεγίας τους.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα ρώτησε 161 νεαρά άστεγα ΛΟΑΤΚ+ άτομα για τις εμπειρίες τους τα τελευταία πέντε χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σχεδόν το 1/4 (24%) δήλωσε ότι έζησαν ως άστεγα για έναν έως τρεις μήνες, ενώ το 21% έζησε έως και 6 μήνες χωρίς στέγη. Σχεδόν το 3% είπε ότι ήταν άστεγα για πάνω από τρία χρόνια.

Η έκθεση διαπίστωσε ότι πολλά νεαρά ΛΟΑΤ+ άτομα υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση πριν βρεθούν άστεγα.

Ένα στα έξι (16%) είπε ότι αναγκάστηκε από τα μέλη της οικογένειας να έχει σεξουαλικές πράξεις πριν μείνουν άστεγα. Ο ίδιος αριθμός είπε ότι βίωσε το ίδιο με μία/έναν σύντροφο που συνδέονταν ρομαντικά.

Δυστυχώς, η έκθεση akt διαπίστωσε ότι η κακοποίηση ήταν διαδεδομένη. Τα 2/3 (66%) των ΛΟΑΤ+ νεαρών αστέγων δήλωσαν ότι είχαν υποτιμηθεί επανειλημμένα από μέλη της οικογένειας σε σημείο που ένιωσαν άχρηστα και ένας παρόμοιος αριθμός (61%) είπε ότι ένιωθαν φόβο ή απειλή από την οικογένειά τους πριν γίνουν άστεγα .

Τα μισά άτομα (50%) δήλωσαν, ότι προτού μείνουν άστεγα, φοβόντουσαν ότι αν εκφράσουν την ταυτότητά τους ως ΛΟΑΤ+ στην οικογένειά τους, αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την έξωση τους.

Ο Tim Sigsworth, διευθύνων σύμβουλος της akt, και ο Terry Stacy, πρόεδρος, δήλωσαν από κοινού, ότι η έκθεση παρείχε στοιχεία για να ξανασκεφτούμε πώς οι οργανώσεις και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζουν τα νεαρά ΛΟΑΤ+ άτομα, που κινδυνεύουν από έλλειψη στέγης.

Η φιλανθρωπική οργάνωση κάλεσε την κυβέρνηση να εισαγάγει «υποχρεωτική παρακολούθηση του φύλου και της σεξουαλικότητας ως ένα πρώτο ζωτικό βήμα στις υπηρεσίες στέγασης και αστέγων», το οποίο είπε ότι θα οδηγούσε σε «ταχύτερες και πιο ευαίσθητες παρεμβάσεις».

Ακόμη είπε ότι πρέπει επίσης να υπάρξει «μεγαλύτερη έμφαση στην παρέμβαση που εστιάζεται στην πρόληψη» για τον περιορισμό των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων της έλλειψης στέγης, συμπεριλαμβανομένης της «κακής ψυχικής υγείας και των διαρκών περιόδων κακοποίησης».

Ο Rick Henderson, Διευθύνων Σύμβουλος του Homeless Link, δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει «την κακοποίηση πολλών ΛΟΑΤΚ+ νέων που υφίστανται στο σπίτι της οικογένειάς τους». Είπε ότι η εμπειρία της έλλειψης στέγης είναι «απομόνωση και μπορεί να εμποδίσει τις ευκαιρίες των νέων να χτίσουν σχέσεις και κοινότητες με τους συνομηλίκους τους».

«Αυτή η έκθεση φωτίζει τις εμπειρίες κακοποίησης, διακρίσεων και ταλαιπωρίας που αντιμετωπίζουν τα νεαρά άτομα που περιθωριοποιούνται λόγω της σεξουαλικότητάς τους ή της ταυτότητάς τους ως προς το φύλο τους», δήλωσε ο Henderson.

Δυστυχώς, η πλειοψηφία (92%) των νεαρών ΛΟΑΤ+ ατόμων που ερωτήθηκαν από την akt είπαν ότι η αστεγία έβλαψε την ψυχική τους υγεία.

Σχεδόν 3/5 (58%) δήλωσαν ότι επηρέασε αρνητικά τη σωματική τους υγεία.

Τρεις στους 10 (29%) δήλωσαν ότι άρχισαν να πίνουν ως έναν τρόπο να αντιμετωπίσουν την έλλειψη στέγης και το 22% παραδέχτηκε ότι έκανε χρήση ουσιών για πρώτη φορά λόγω του ότι έμεναν στον δρόμο.

Σχεδόν το 1/4 (24%) δήλωσε ότι δεν γνώριζε τις υπηρεσίες υποστήριξης στέγασης που διατίθενται, σε σύγκριση με το 44% που είπε ότι γνώριζε.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!