Δικαστής στην Πολωνία κάνει outing σε τρανς παιδί θέτοντάς το σε σοβαρό κίνδυνο

09/04/2021
από

Μία ανώτερη δικαστής στην Πολωνία έθεσε σε κίνδυνο ένα τρανς παιδί, μετά από μια ανάρτηση που έκανε στο Twitter. 

Ο πόλεμος των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων έχει αναδειχθεί πλέον σε κεντρική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία συχνά κάνει λόγο για “επικίνδυνη ιδεολογία που επιδιώκει να ανατρέψει τις παραδοσιακές αξίες”.

Η Krystyna Pawlowicz, δικαστής του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας και πρώην μέλος του εθνικιστικού κόμματος PiS, που βρίσκεται στην εξουσία, δημοσίευσε στο Twitter το όνομα και την ηλικία ενός τρανς παιδιού, καθώς και το όνομα του σχολείου που πηγαίνει.

Παραπονέθηκε δε ότι το σχολείο, μετά από αίτημα των γονιών της, είχε δώσει οδηγίες στους δασκάλους να χρησιμοποιούν το όνομα και την ταυτότητα φύλου που αντιστοιχούν στον αυτοπροσδιορισμό του παιδιού, «αγνοώντας τα επίσημα αρχεία».

Το tweet προκάλεσε κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους χρήστες να επισημαίνουν ότι οι πληροφορίες που δόθηκαν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώριση του παιδιού.

«Σήμερα πιθανότατα θα υποβάλουμε υπόμνημα στο γραφείο του εισαγγελέα για την πράξη αυτή της Krystyna Pawlowicz, επειδή εν γνώσει της έβαλε ένα … παιδί σε κίνδυνο», δήλωσε η Cezary Tomczyk από το αντιπολιτευόμενο κόμμα.

Η Pawlowicz, η οποία αποφάσισε μεταξύ άλλων την πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων στην Πολωνία, ζήτησε συγγνώμη κατεβάζοντας την ανάρτηση.

«Η υπόθεση είναι πολύ πιο περίπλοκη από ό, τι με ενημέρωσαν. Δεν ήθελα να προκαλέσω αγωνία στο παιδί. Λυπάμαι», έγραψε στη συνέχεια στο Twitter.




Δες και αυτό!