Η.Π.Α.: Τα τρανς άτομα αντιμετωπίζουν τέσσερις φορές περισσότερη βία

26/03/2021
από
Η.Π.Α., τρανς άτομα, βία, μελέτη

Τα τρανς άτομα είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν επιθέσεις σωματικής επίθεσης, εγκλημάτων και πράξεων βίας, από ότι οι cis άνδρες και γυναίκες, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Public Health.

Κατά μέσο όρο, οι τρανς άνθρωποι που συμμετείχαν στην έρευνα φάνηκε ότι βίωσαν 86,2 θυματοποιήσεις ανά 1.000 άτομα, πολύ υψηλότερο μέγεθος συγκριτικά με τις 21,7 θυματοποιήσεις ανά 1.000 άτομα που αντιμετωπίζουν άτομα που είναι cis ως προς το φύλο τους. Οι τρανς άνθρωποι σημείωσαν, επίσης, περισσότερες πιθανότητες να πουν ότι δέχτηκαν επίθεση σε έγκλημα μίσους από ότι οι cis άνθρωποι.

Οι τρανς γυναίκες αντιμετώπισαν 86,1 θυματοποιήσεις ανά 1.000 άτομα και οι τρανς άνδρες αντιμετώπισαν 107,5 ανά 1.000 άτομα, υψηλότερες από τις 23,7 θυματοποιήσεις ανά 1.000 άτομα που αναφέρθηκαν από cis γυναίκες και 19,8 ανά 1.000 άτομα που αναφέρθηκαν από cis άνδρες.

Και τα νοικοκυριά με ένα τρανς άτομο είχαν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να έχουν υποστεί εγκλήματα ιδιοκτησίας (108,0 ανά 1000 νοικοκυριά, χωρίς τρανς άτομα έναντι 214,1 ανά 1.000 νοικοκυριά με τρανς άτομο).

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Ουίλιαμς στο UCLA, το οποίο εξέτασε τα δεδομένα από την Εθνική Έρευνα για την Εξυπηρέτηση Εγκλήματος για το 2017 και το 2018, τα πρώτα χρόνια που ρωτήθηκαν τα άτομα που συμμετείχαν, τόσο για την ταυτότητα του φύλου τους, όσο και για το φύλο που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση. Η Εθνική Έρευνα των Η.Π.Α. για την Εξοικονόμηση Εγκλήματος διεξάγεται από το Γραφείο Απογραφής των Η.Π.Α. και περιλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά στις Η.Π.Α.

«Τα μέσα ενημέρωσης ορθώς έδωσαν προσοχή στην αύξηση των δολοφονιών των τρανς ατόμων που έχουν διαφορετικό του λευκού χρώμα δέρματος το 2020», δήλωσε ο ερευνητής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Andrew R. Flores, που είναι μελετητής στο Ινστιτούτο Williams και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. «Η μελέτη μας δείχνει ότι τρανς άθνρωποι τόσο οι τρανς γυναίκες όσο και οι τρανς άνδρες είναι πολύ ευάλωτοι σε μη θανατηφόρα σωματική, και υλική θυματοποίηση.»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!