Αστυνομική βία ξανά σε σιωπηρή διαμαρτυρία καλλιτεχνών στο Σύνταγμα

25/03/2021
από

H κυβέρνηση διοργανώνει φιέστες με υψηλούς προσκεκλημένους, όμως η αστυνομία συνεχίζει το βίαιο έργο της, αυτή τη φορά κατά νεαρών καλλιτεχνών που πραγματοποίησαν σιωπηρή διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.

Καλλιτέχνες και σπουδαστές δραματικών σχολών βρέθηκαν στο Σύνταγμα για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σε αντιδιαστολή και με το… εορταστικό κλίμα που καλλιεργεί η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας.

Μια διαμαρτυρία σιωπηρή, αλλά πολύχρωμη με πανό που ανέγραφαν «αγαλματάκια ακούνητα ως πότε» και «εδώ βρίσκεται η πινακοθήκη σας, εδώ ο πολιτισμός».

Η παρέμβαση αυτή δεν άρεσε στους άνδρες των δυνάμεων καταστολής οι οποίοι προσπάθησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση, ενώ, όπως καταγράφεται σε βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Twitter, αστυνομικός επιτέθηκε και απώθησε με την ασπίδα του νεαρή κοπέλα.

Για το περιστατικό αυτό, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε αργότερα ότι διατάχθηκε διοικητική έρευνα, η οποία προστίθεται κι αυτή στις πολλές ακόμα έρευνες που φέρονται να διεξάγονται και αφορούν υπέρμετρη χρήση αστυνομικής βίας.

Υπάρχουν, ακόμη, καταγγελίες και για χρήση χημικών.

Σε εορταστικό πνεύμα πάντα…

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Διοικητική Έρευνα, σχετικά με περιστατικό απώθησης από αστυνομικό, με την ασπίδα του, γυναίκας που συμμετείχε σήμερα το απόγευμα σε συνάθροιση στην Πλατεία Συντάγματος.




Δες και αυτό!