Τα ΛΟΑΤ+ άτομα στις Βρυξέλλες μπορούν να υποστηρίξουν τα αγαπημένα τους μαγαζιά

24/03/2021
από

Έναν μήνα μετά την έναρξη της καμπάνιας #ZUUR στις Βρυξέλλες, τα ΛΟΑΤ+ μαγαζιά της πόλης (που συγκεντρώθηκαν από την ομοσπονδία ΛΟΑΤ+ επιχειρήσεων SyndiGay) ξεκινούν μια crowdfunding εκστρατεία με στόχο την παροχή βοήθειας σε ΛΟΑΤ+ χώρους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αλλά και την προώθηση των δραστηριοτήτων τους. 

Χάρη στη καμπάνια αυτή, τα ΛΟΑΤ+ άτομα μπορούν να υποστηρίξουν τα αγαπημένα τους μπαρ στις Βρυξέλλες.

Εκτός από τα μπαρ του Rainbow Village, συμμετέχουν οι οργανισμοί: Belgian Pride, L-Tour, Brussels Rainbow Support και Atomium & Design Museum Brussels. Αυτή η πρωτοβουλία υποστηρίζει κι άλλους ΛΟΑΤ+ οργανισμούς στις Βρυξέλλες.

Οι Βρυξέλλες είναι περήφανες για την ποικιλομορφία τους και φιλοδοξούν να γίνουν η ΛΟΑΤ+ πρωτεύουσα της Ευρώπης. Το Rainbow Village των Βρυξελλών βρίσκεται στην καρδιά της πόλης, ακριβώς πίσω από την Grand-Place.

«Η ΛΟΑΤ+ κοινότητα είναι πολύ δραστήρια στις Βρυξέλλες και προσφέρει μια σειρά εκδηλώσεων και συναντήσεων στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο και στο διεθνές κοινό», δήλωσε ο Frédérick Boutry, επικεφαλής του ΛΟΑΤ+ τμήματος στο visit.brussels. «Το 2019, οι Βρυξέλλες καλωσόρισαν δεκάδες χιλιάδες Ευρωπαίους ΛΟΑΤ+ τουρίστες κατά τη διάρκεια του PRIDE και άλλων γκέι εκδηλώσεων, όπως η επέτειος του La Demence – που προσέλκυσε περισσότερα από 12.000 άτομα. Αυτοί οι επισκέπτες λείπουν πολύ στις Βρυξέλλες, αλλά θα επιστρέψουν το συντομότερο δυνατό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το visit.brussels υποστηρίζει αυτό το έργο, το οποίο σίγουρα θα προσελκύσει το διεθνές κοινό που έχει ισχυρό δεσμό με την πόλη». 

Ο Laurent Mallet, πρόεδρος του Belgian Pride, δήλωσε: «Τα ΛΟΑΤ+ μπαρ είναι ένα σημαντικό μέρος της κοινότητας. Μας επιτρέπουν να συναντηθούμε σε ασφαλή μέρη. Μετά από περισσότερο από ένα χρόνο με τον ιό, όλοι πρέπει να ξαναβρεθούμε, φυσικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Belgian Pride έγινε μέρος σε αυτό το έργο χρηματοδότησης. Η υποστήριξη είναι επομένως απαραίτητη!». 

Αυτή η εκστρατεία υποστηρίζεται πλήρως από:KET Brussels, Brussels Queer www.ket.brussels.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!