Παραιτήθηκαν τα ανώτερα μέλη του London Pride, μετά από καταγγελίες για ρατσισμό

20/03/2021
από
Alison Camps & Michael Salter-Church

Το Pride στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι τα πέντε ανώτερα μέλη του, συμπεριλαμβανομένων των συμπροέδρων της, παραιτήθηκαν μετά από κατηγορίες για ρατσισμό και εκφοβισμό.

Η επιτροπή δέχτηκε έντονες πιέσεις, μετά την παραίτηση του διευθυντή επικοινωνίας, Rhammel Afflick, ενός μάυρου queer άνδρα, ο οποίος παραιτήθηκε καταγγέλοντας την κουλτούρα ρατσισμού από την ηγεσία του Pride στο Λονδίνο.

Ο Afflick ανέφερε πώς αρκετά μέλη της επιτροπής «αγνοούσαν τις μαύρες φωνές», αντιμετωπίζοντας με ειρωνεία τις ανησυχίες σχετικά με τον ρατσισμό και την κακή φήμη που έχει το London Pride σε αρκετές κοινότητες.

Η παραίτησή του είχε ως αποτέλεμα να αποχωρήσουν περίπου 20 εθελοντές και μέλη του συμβουλίου.

Την Παρασκευή το απόγευμα, η Alison Camps και ο Michael Salter-Church, που μοιράζονταν την προεδρία την επιτροπής, ανακοίνωσαν την άμεση παραίτησή τους. Ακολούθησε κι η παραίτηση τριών άλλων υψηλόβαθμων μελών της επιτροπής.

Ο Rhammel Afflick σχολίασε στο PinkNews: “Αυτή είναι μια στιγμή ορόσημο – πολλοί εθελοντές θα αισθανθούν δικαιωμένοι μετά τις τελευταίες παραιτήσεις”.

“Αλλά αυτό δεν σταματά εδώ. Απαιτείται μια εντελώς νέα ηγεσία, με ισχυρή εντολή, για να ξεφύγει από τη μακρά ιστορία του Pride και τα λάθη του απέναντι στους μη λευκούς ανθρώπους στις ΛΟΑΤ+ κοινότητες”

Η ανακοίνωση του London Pride στο Λονδίνο αναφέρει πώς η απόφαση ελήφθη ως απάντηση στην «επείγουσα ανάγκη να δημιουργήσει ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, το οποίο θα συγκεντρώνει μαύρους εθελοντές και άλλες περιθωριοποιημένες ομάδες».

«Ένα μεταβατικό συμβούλιο, αποτελούμενο από ορισμένα από τα υπάρχοντα μέλη, θα παραμείνει σε ισχύ για να καθοδηγήσει τον οργανισμό προς τα εμπρός τους επόμενους μήνες και να εφαρμόσει αυτήν τη μετάβαση», προσθέτει η ανακοίνωση.




Δες και αυτό!