Υποκριτική χαρακτηρίζει ο Elton John τη στάση του Βατικανού

17/03/2021
από
elton John
elton John

Ο Elton John χαρακτήρισε υποκρισία την απόφαση του Βατικανού να απορρίψει την ευλογίες των γάμων μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, τη στιγμή που η Καθολική Εκκλησία επένδυσε – και είχε κέρδος – από την ταινία του Rocketman.

Σε ενα σημείωμα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (15 Μαρτίου), το Βατικανό είπε ότι η Καθολική Εκκλησία δεν μπορεί να ευλογεί τους γάμους μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, επειδή ο Θεός «δεν ευλογεί και δεν μπορεί να ευλογεί την αμαρτία». Η επιστολή – η οποία εγκρίθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο – ανέφερε ότι ορισμένες εκκλησίες είχαν αρχίσει να προσφέρουν ευλογίες σε ομόφυλα ζευγάρια λόγω της «ειλικρινής επιθυμίας να καλωσορίσουν και να συνοδεύσουν τα ομοφυλόφιλα άτομα» στα εκκλησιαστικά τους ιδρύματα.

Αλλά, το Βατικανό είπε ότι μια ευλογία μπορεί να δοθεί μόνο σε ένα ζευγάρι που ζει σύμφωνα με τα «σχέδια του Θεού που είναι εγγεγραμμένα στη δημιουργία».

Ο John ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήσεις μέσα από τις οποίες εξέφραζε το σοκ του στη δήλωση του Βατικανού, σημειώνοντας ότι η εκκλησία επένδυσε «εκατομμύρια» στη βιογραφική ταινία του, Rocketman.

«Πώς μπορεί το Βατικανό να αρνηθεί να ευλογήσει τους γκέι γάμους επειδή «είναι αμαρτία», αλλά ευτυχώς βγάζει κέρδος από την επένδυση εκατομμυρίων στο Rocketman – μια ταινία που γιόρτασε την εύρεση της ευτυχίας μου από τον γάμο μου με τον David;»

Έκλεισε την ανάρτηση με το hashtag «υποκρισία» και έκανε tag τους πάντες, το Βατικανό, τον Πάπα Φραγκίσκο και τον συνεργάτη του David Furnish.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elton John (@eltonjohn)

Το Βατικανό επένδυσε εκατομμύρια στην ταινία για τη ζωή και το έργο του Elton John, Rocketman

Το Daily Beast ανέφερε το 2019 ότι το Βατικανό είχε καταγράψει «δαπάνες 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο σχετικά με τη χρηματοδότηση για τις ταινίες του 2019 Men in Black: International, και Rocketman του Elton John, που απεικονίζει τα προβλήματα με τις ουσίες που πέρασε ο καλλιτέχνης, και είναι το πρώτο στούντιο παραγωγής, που θα προβάλει σεξ μεταξύ γκέι ανδρών με αυθεντικό τρόπο.»

Το Rocketman βγήκε στις αίθουσες τον Μάιο του 2019 και ήταν ένα box office και εμπορικό hit που συγκέντρωσε πάνω από 195 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως σε εκτιμώμενο προϋπολογισμό παραγωγής 40 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ταινία απεικονίζει την άνοδο του Elton John στη φήμη, καθώς και την αναζήτησή του για αγάπη.

Παρόλο που η σχέση του John και του Furnish δεν απεικονίζεται στην ταινία, οι φαν μαθαίνουν στο τέλος του Rocketman ότι ο τραγουδιστής βρήκε την αγάπη της ζωής του.




Δες και αυτό!