Ελληνικά τραγούδια με άκρως εμετικούς στίχους (μέρος 3ο)

12/03/2021

Μετά την επιτυχία του πρώτου και του δεύτερου μέρους, κατάλαβα πόσο βιτσιόζικα πλάσματα είστε. Για να μην σας στερήσω την ηδονή, ιδού το τρίτο για να κάνετε χαρούλες. Προσοχή, το παρόν άρθρο δεν ενδείκνυται για καρδιοπαθείς.

Από τη Μελίτα Σκαμπώ

 Προκαλείς

Ο Μιχάλης Ρακιντζής είναι η φωνή των νεανικών μου χρόνων. Στις μεγάλες του επιτυχίες περιλαμβάνεται και το παρόν τραγούδι, με αισθητική, που κινείται ανάμεσα σε έξαρση δερματικής ακμής και μιας κονσέρβας καλαμαράκια. Τα λόγια εξυμνούν το bullying και την παρενόχληση με ενοχλητικά ρομαντικό τρόπο, με τον στίχο “προκαλείς κι απο φίλο αν στριμωχτείς σε καμιά γωνιά, μην εκπλαγείς”, να κανονικοποιεί τον (εκ)βιασμό και να ρίχνει -όπως πάντα- το φταίξιμο στο θύμα. Ανελέητα ανατριχιαστικό, αυτό το άσμα είναι η λογική του μονίμως καβλωμένου αρσενικού, που στο σήμερα δε θα δίσταζε να κοινοποιήσει τις γυμνές φωτό της κοπέλας του στο ίντερνετ, προκειμένου να την εξευτελίσει. Παρακαλώ μην ξεράσετε ακόμα, το άρθρο έχει και συνέχεια.


Μα τον Άγιο Βαλεντίνο

Αν σας ξεγελάει ο τίτλος καλά κάνει, μιας και δεν έχει καμία σχέση με τη γιορτή ή τον έρωτα. Σε αυτό το τραγούδι, ο ράπερ PaiFan αμολάει ρίμες με ρυθμό σκουριασμένου πολυβόλου, διχάζοντας τον ακροατή, για το αν πρέπει να κόψει τα αυτιά του, ή να ανέβει στα βουνά. Ένα δείγμα των στίχων αναφέρει τα εξής: “Έχεις περίοδο σήμερα και ξέρω τραβάς λούκια, του λες να μη σε γαμήσει και ξεκινάς τα τσιμπούκια. Πουλάς έρωτες, αλλά στο κρεβάτι θέλεις χαστούκια, για δώρο μοναδικό βάλ’ της στον κώλο δυο παλούκια.” Σε περίπτωση που διατηρείτε ακόμα την ψυχική σας γαλήνη, θα σας αποτελειώσω με τα λόγια “αφού ξέρω ότι γουστάρεις και ας μου το παίζεις αθώα, θέλεις να μπεις μες στο σπίτι μου και να μη φύγεις σώα.” Ναι, σωστά διαβάσατε.


Της γυναίκας η καρδιά

Από τη λίστα δε θα μπορούσε να ξεφύγει και το βαρύ λαϊκό, αυτήν τη φορά με ένα τραγούδι του Στράτου Διονυσίου. Ο στίχος “της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος, πότε κόλαση και πότε ο παράδεισος”, επιμένει στη μισογυνίστικη και στερεοτυπική άποψη του αψυχολόγητου θηλυκού. Πνιγμένο κάτω από έναν λόφο γαρύφαλλα, το άσμα συμβουλεύει τον προδομένο από αγάπη άνδρα, λέγοντας “ποτέ γυναίκα στη ζωή να μη πιστέψεις”. Έτσι, δημιουργεί δυο στρατόπεδα, ενισχύοντας κάποιον πόλεμο φύλων βασισμένο στην καψούρα και στην απονιά. Φορέστε ρούχα παραλλαγής, αρχίζει η άσκηση.


Άνδρες 100%

Είστε άνδρας, αλλά δεν ξέρετε αν είστε πολύ ή λίγο; Γεννηθήκατε χωρίς οδηγίες χρήσης, και δεν γνωρίζετε πώς να συμπεριφερθείτε; Μην ανησυχείτε, υπάρχει λύση! Καλέστε τη Χρύσπα και ζητήστε να σας πει αυτό το τραγούδι. Με τους εισαγωγικούς στίχους να αναλύουν τις ιδιότητες των παλιών, καλών αρσενικών (κυνηγοί, σκληροί και αισθηματίες) η αοιδός θα σας βοηθήσει να βρείτε τον εαυτό σας με εγγυημένα αποτελέσματα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή την ώρα που απορεί “πού πήγανε οι άνδρες εκατό τοις εκατό” και τοποθετήστε -επιτέλους- την αρρενωπότητά σας στο ποσοστό που της αναλογεί. Για όλα υπάρχει λύση, τελικά.


Θα έχεις κηδεία

Δε γνωρίζω αν είναι αυτοαναφορικό ή αν έχει πάρε-δώσε με gangsters, πάντως ο Θύτης (έτσι λένε τον ράπερ), μας μιλάει για κάτι πολύ σκοτεινό σε αυτό το τραγούδι. Ο στίχος “δε σε παίρνει ούτε καν για αστείο, ραντεβού στο νεκροταφείο. Εφόσον έληξε η προθεσμία, μάζευε λεφτά γιατί θα έχεις κηδεία”, ενώνει τη μαφιόζικη τοκογλυφία με τη λιγούρα για κόλλυβα. Όπως η ακατάσχετη σιελόρροια, έτσι και αυτό το τραγούδι, μας φέρνει σε δύσκολη θέση, λέγοντας “μάλλον ήρθε η ώρα το δρεπάνι να δεις, φόρα τα μαύρα σήμερα μήπως πεθάνει κανείς”. Αναρωτιέμαι, αν υπάρχει τραγούδι του, που να μιλάει για τα εννιάμερα.

Και εδώ καταλήγουμε στο τέλος μιας ακόμη λίστας με στίχους τραγουδιών που προκαλούν αναφυλαξία. Χαίρομαι, που διατηρήσατε την ψυχραιμία σας, που φτάσατε ως εδώ, και εύχομαι να μάθατε νέα άσματα μαζί μου. Όσο για εσάς που νιώθετε ταραχή με όσα διαβάσατε λυπάμαι, αλλά σας είχα προειδοποιήσει.

https://avmag.gr/140834/ellinika-tragoydia-me-akros-emetikoys-stichoys-meros-2o/

https://avmag.gr/139530/ellinika-tragoydia-me-akros-emetikoys-stichoys/

 

Μελίτα Σκαμπώ

Η Drag Queen της καρδιάς σας, τώρα και στο antivirus! Τα άρθρα μου κινούνται ανάμεσα στην κωμωδία και στην φάρσα, με τις αναλαμπές σοβαρότητας να είναι σπάνιες. Διαβάστε με δική σας ευθύνη και μην ξεχνάτε ότι η αλεπού κι αν κρύβεται, προβάλλει η ουρά της. Έχω και σελίδα στο Facebook, βρείτε με κι εκεί (κάνω αραιές αναρτήσεις, αλλά μαζεύω likes).




Δες και αυτό!