Απολύθηκε όταν έδωσε προαγωγή σε λεσβία υπάλληλο και προσέλαβε τρανς άτομο

12/03/2021
από

Ένα ζαχαροπλαστείο στο Χιούστον του Τέξας αντιμετωπίζει δύο ξεχωριστές αγωγές, για διάκριση και παρενόχληση σε βάρος ΛΟΑΤ+ υπαλλήλων.

Το Dessert Gallery, ζαχαροπλαστείο και καφετέρια, δέχτηκε μήνυση χωριστά από τον Gilbert Johnson, έναν γκέι άνδρα, και από την Katherine Phillips, που είναι μία ανοιχτά λεσβία, για διάκριση και παρενόχληση σε βάρος ΛΟΑΤ+ ατόμων, κάτι που η επιχείρηση αρνείται ότι συνέβη.

Το περιοδικό OutSmart ανέφερε ότι οι δύο υπάλληλοι -οι οποίοι απολύθηκαν με μία μέρα διαφορά- ισχυρίζονται ότι απολύθηκαν λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Και οι δύο λένε ότι υπέστησαν «προσβλητικές» παρατηρήσεις, όταν υπερασπίστηκαν ένα τρανς άτομο που συνεργαζόταν μαζί τους, καθώς και άλλα ΛΟΑΤ+ άτομα.

Ο Johnson, ο οποίος εργαζόταν στην επιχείρηση ως γενικός διευθυντής, αναφέρει ότι έλαβε «σεξουαλικά σχόλια» από τον σύζυγο της επόπτριάς του, ο οποίος εργαζόταν, επίσης, εκεί. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι δεν του επετράπει πλέον να προσλαμβάνει υπαλλήλους, αφού όταν η υπεύθυνή του ανακάλυψε την ταυτότητα φύλου ενός νεαρού τρανς ατόμου που ήταν μέλος του προσωπικού «βομβάρδισε με ερωτήσεις» τον διευθυντή, σχετικά με το πώς θα είχε πρόσβαση στην τουαλέτα.

Η Phillips ισχυρίζεται ότι έλαβε παρενοχλητικά σχόλια από άλλους υπαλλήλους σχετικά με τη σεξουαλικότητά της και ισχυρίζεται ότι οι πρακτικές διάκρισης επηρέασαν την ικανότητά της να πάρει προαγωγή.

Ο Johnson, ο οποίος ήταν προϊστάμενος της Phillips, την προήγαγε σε υπεύθυνη βάρδιας, αλλά υποβιβάστηκε μετά από ένα μήνα. Απολύθηκε ένα μήνα μετά, επειδή φέρεται να λέει σε συναδέλφους, ότι πρόκειται να αναφερθούν. Η Phillips αρνείται ότι συνέβη αυτό.

Ο Johnson απολύθηκε την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με το OutSmart, του είπαν ότι δεν ολοκλήρωσε τις ανατεθείσες εργασίες, αλλά λέει ότι αυτό είναι αναληθές.

Και στις δύο καταγγελίες αναφέρεται, επίσης, ότι το τρανς άτομο, που είχε προσλάβει ο Johnson, επίσης, απολύθηκε. Ωστόσο, δεν έχει κατατεθεί αγωγή εκ μέρους αυτού που εργαζόμενου ατόμου.

Τόσο ο Johnson όσο και ο Phillips εκπροσωπούνται από την πληρεξούσιο και ΛΟΑΤ+ ακτιβίστρια, Fran Watson. Η Watson είπε στο OutSmart ότι η ομάδα θέλει να «φέρει στο φως» ότι υπήρχε «παράνομη μεροληψία και στις δύο αυτές περιπτώσεις».

«Ακόμη και οι καλύτερες εταιρείες κάνουν λάθη και η προκατάληψη πρέπει να ελαχιστοποιηθεί, επειδή επηρεάζετε και αλληλεπιδράτε με ένα ποικιλόμορφο εργατικό δυναμικό», δήλωσε η Watson.

Πρόσθεσε: «Βλέποντας ότι τρεις ΛΟΑΤΚ άνθρωποι απολύθηκαν σε ένα μήνα – και δύο με διαφορά μίας μέρας ο ένας από τον άλλο – δείχνει ότι υπήρχε εγγενής προκατάληψη.

«Θέλουμε ο νόμος να διορθώσει αυτό το λάθος.»

Σε μια δήλωση, η Dessert Gallery δήλωσε ότι «δεσμεύεται να προωθήσει την ποικιλομορφία και την ένταξη στο εργατικό δυναμικό και στην κοινότητά μας», προσθέτοντας ότι έχει «μακρά ιστορία» για τον εορτασμό του Pride και τη συνεργασία με την τοπική ΛΟΑΤ+ κοινότητα.

Είπε: «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τυχόν ισχυρισμούς, όπως αυτοί που περιγράφονται σε αυτές τις καταγγελίες, αλλά είμαστε σταθεροί ότι αυτοί οι ισχυρισμοί, απλά δεν είναι αληθείς.

«Πιστεύουμε ότι το κατάλληλο μέρος για να αποκαλύψουμε τα γεγονότα αυτής της υπόθεσης είναι στην αίθουσα του δικαστηρίου και προσβλέπουμε σε αυτήν την ευκαιρία».




Δες και αυτό!