Η εκπομπή της ΕΡΤ1 που ασχολήθηκε με τις ΛΟΑΤ+ Οικογένειες

10/03/2021

Με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα με τη μη αναγνώριση των παιδιών τους ασχολήθηκε σήμερα η εκπομπή “Συνδέσεις” στην ΕΡΤ1.

Στην εκπομπή μίλησε μέσω Skype, η Έλενα Μαραβέλια, πρόεδρος του Δικτύου Ευρωπαϊκών Οργανώσεων ΛΟΑΤΚΙ Οικογενειών (ΝΕFLA), η οποία ζει στη Βαρκελώνη με τη σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά, αλλά κι ο Σταμάτης Άνθης, που ζει στις Βρυξέλλες με τον (Ιταλομαλτέζο) σύζυγό του και τον μικρό τους γιο (9 μηνών).

Και οι δυο γονείς μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αφού στην ουσία στην Ελλάδα δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα να έχουν παιδί στα πλαίσια μιας ομόφυλης σχέσης.

Δείτε την εκπομπή εδώ (από 08.50” και μετά)

Σχόλιο1: Ας σταματήσουν οι δημοσιογράφοι να διαπραγματεύονται τα δικαιώματά μας, βάσει του “πόσο έτοιμη μπορεί να είναι η κοινωνία”. Είναι εξαιρετικά αναχρονιστικό και φοβικό. Ακριβώς, όπως και το να λες ότι η “υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια είναι ένα πιο σύνθετο θέμα”. 

Σημείωση2: Στο νέο τεύχος του ΑΝΤΙVIRUS θα βρείτε ένα μεγάλο αφιέρωμα με θέμα τη ΛΟΑΤ+ γονεϊκότητα στην Ελλάδα.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!