Η Ν. Σμύρνη είπε δυναμικό «όχι» στην αστυνομική βία

09/03/2021

Πλήθος κόσμου, μαθητές, νεολαίοι, αλλά και άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στην πλατεία Νέας Σμύρνης για να βροντοφωνάξουν «όχι» στην αστυνομική αυθαιρεσία και την αστυνομοκρατία τις γειτονιές με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Περισσότεροι από 7.000 πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία στους δρόμους της Νέας Σμύρνης και κατευθύνθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα επικράτησε ένταση κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής με βεγγαλικά και μολότοφ.

Η αστυνομία απάντησε με σκληρή καταστολή κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης, μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή, ενώ η αύρα επιτέθηκε με νερό σε διαδηλωτές. Υπάρχουν, ακόμη, καταγγελίες για επίθεση σε φωτορεπόρτερ.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή υπάρχει μεγάλη παρουσία μηχανοκίνητων μονάδων της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ. Ένας αστυνομικός είναι τραυματίας, ενώ το κυνηγητό συνεχίζεται στους δρόμους και την πλατεία.

https://twitter.com/i/status/1369339251805065223

Βασικό σύνθημα της ανοιχτής συνέλευσης Νέας Σμύρνης, Νέου Κόσμου, Παλαιού Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου είναι το «έξω οι μπάτσοι από τις γειτονιές μας» με την κινητοποίηση να έρχεται ως δυναμική αντίδραση στην αστυνομική βαρβαρότητα της Κυριακής.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!