Θέμα μηνών η πρώτη μονάδα φροντίδας ΛΟΑΤ+ ηλικιωμένων στη Βρετανία

09/03/2021
από

Η πρώτη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων για ΛΟΑΤ+ άτομα της Βρετανίας πρόκειται να ανοίξει στα μέσα του 2021, επισημαίνοντας την αυξανόμενη ανάγκη για στέγαση ηλικιωμένων ατόμων, που δεν θέλουν να αναγκαστούν να επιστρέψουν στην ντουλάπα.

Υπάρχει κρίσιμη ανάγκη στέγασης για ηλικιωμένους ΛΟΑΤ+, δήλωσε η Anna Kear, υπέυθυνη της εταιρείας Tonic Housing, καθώς πολλοί λένε ότι είναι «τρομακτικό να ζεις σε ένα κατ ‘εξοχήν straight σπίτι, στο οποίο άλλοι κάτοικοι δεν σε αποδέχονται».

«Οι άνθρωποι μας λένε ότι αν φτάσουν σε αυτό το στάδιο, προτιμούν να πεθάνουν, να αυτοκτονήσουν, παρά να πάνε σε ένα straight σπίτι περίθαλψης», είπε στο Ίδρυμα Thomson Reuters.

Με τη γήρανση του πληθυσμού, η ζήτηση για εξειδικευμένη στέγαση για ηλικιωμένους αυξάνεται, με ιδιωτικές μονάδες συνταξιοδότησης να αντιπροσωπεύουν το 0,6% των βρετανικών σπιτιών και αξίας περίπου 29 δισεκατομμυρίων λιρών το 2018, σύμφωνα με το κτηματομεσιτικό γραφείο Knight Frank.

Η Tonic Housing, η οποία εργάζεται για να αντιμετωπίσει τη μοναξιά σε ηλικιωμένους ΛΟΑΤ+, πωλεί διαμερίσματα που σχεδιάστηκαν από τον διάσημο αρχιτέκτονα Norman Foster.

Ο στεγαστικός σύλλογος εξασφάλισε δάνειο 5,7 εκατομμυρίων λιρών από τον δήμαρχο του Λονδίνου Sadiq Khan για να αγοράσει τα διαμερίσματα στο δήμο του Lambeth, όπου σχεδόν το 6% των κατοίκων αναγνωρίζονται ως ΛΟΑΤ+ – το υψηλότερο ποσοστό στην Αγγλία.

«Η προσέγγισή μας στις υπηρεσίες η υποστήριξη μας δεν θα είναι μόνο “LGBΤ-friendly”, αλλά θα επιβεβαιώνει πραγματικά τις ζωές, τις ιστορίες, τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ΛΟΑΤ+ ανθρώπων», αναφέρει η Tonic Housing στον ιστότοπό της, προσθέτοντας ότι οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν σε μερικούς μήνες.

«(Αυτό) δε συνεπάγεται αποκλεισμό εκείνων που δεν ταυτίζονται ως ΛΟΑΤ +, αλλά εκτιμά εκείνους που σέβονται και γιορτάζουν τους ΛΟΑΤ +», ανέφερε, εκτιμώντας ότι η Βρετανία έχει περισσότερα από 1 εκατομμύριο ΛΟΑΤ + άνω των 50.

Ενώ το πρόγραμμα αναφέρεται ως το πρώτο κέντρο συνταξιοδότησης ΛΟΑΤ+ της Βρετανίας, είναι σχετικά κοινό στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο αριθμός των ΛΟΑΤ+ ατόμων άνω των 50 ετών θα υπερδιπλασιαστεί στα 7 εκατομμύρια έως το 2030.

Το ποσοστό του πληθυσμού της Βρετανίας που χαρακτηρίζεται ως ΛΟΑΤ+ αυξάνεται σταθερά, από 1,6% το 2014 σε 2,2% το 2018, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!