Η Patti Harrison είναι η πρώτη (ανοιχτά) τρανς ηθοποιός που συμμετέχει σε ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney

09/03/2021
από

Η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, “Raya and the Last Dragon”, πυροδότησε συζητήσεις σχετικά με το αν οι δύο βασικοί χαρακτήρες, η Raya και η εχθρός της, Namaari, είναι queer.

Ωστόσο, ακόμη και αν η Disney έχει αποφασίσει να αφήσει τη σεξουαλικότητα των κύριων χαρακτήρων αδιευκρίνιστη υπάρχει ένα σαφές παράδειγμα queer αναπαράστασης στην ταινία: η εμφάνιση της Patti Harrison στον μικρό ρόλο της Tail Chief. Πρόκειται για την πρώτη ανοιχτά τρανς ηθοποιό που δανείζει τη φωνή της σε ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, όπως σημείωσε το περιοδικό Out.

Η ταινία μας μεταφέρει στον φανταστικό κόσμο της Kumandra, η οποία χωρίζεται σε πέντε τμήματα: Heart, Talon, Spine, Fang και Tail. Ο χαρακτήρας της Harrison είναι η αρχηγός της Tail.

 

Η ηθοποιός είναι γνωστή για τις εμφανίσεις της σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Shrill και το Search Party. Πρόσφατα, έγραψε επίσης τον τρανς χαρακτήρα του Big Big Mouth ενώ πρωταγωνιστεί στη rom-com ταινία “Together Together”, που υποδύεται μια cis έγκυο γυναίκα.

Στο “Raya and the Last Dragon” η Harrison υποδεύεται, επίσης ,έναν χαρακτήρα που δεν είναι queer, όπως σημειώνει η τρανς συγγραφέας Mey Rude στο Out.

«Ενώ έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις τηλεοπτικές εκπομπές και τις ταινίες που χρησιμοποιούν τρανς ηθοποιούς σε τρανς ρόλους, εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ λίγοι τρανς ρόλοι», γράφει η Rude. «Όσο οι τρανς ηθοποιοί παίρνουν ρόλους τρανς χαρακτήρων, οι ευκαιρίες εργασίας τους θα είναι περιορισμένες. Η Χάρισον έσπασε αυτό το εμπόδιο».

Ωστόσο η Rude σχολίασε πως η Disney θα μπορούσε να της δώσει μεγαλύτερο ρόλο στην ταινία.

Η Disney δέχεται χρόνια σχόλια για την έλλειψη ΛΟΑΤ+ εκπροσώπησης στις ταινίες. Όταν ένας queer χαρακτήρας εμφανίστηκε επιτέλους,Ο Patti Harrison είναι ο πρώτος γνωστός τραγουδιστής ηθοποιού σε ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney μέσω του χαρακτήρα της Lena Waithe στην ταινία “Onward”, πολλοί κριτικοί δεν ήταν ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η σκηνή ήταν τόσο σύντομη. Το στούντιο προσπάθησε έκτοτε να προωθήσει περισσότερο queer περιεχόμενο με το “Out” το 2020, αλλά και με την queer εφηβική σειρά “Love, Victor”.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!