Ο George Takei στηρίζει τον πρώτο ανοιχτά γκέι που θέλει να πάει στο διάστημα

04/03/2021
από

Ο George Takei υποστηρίζει την προσπάθεια ενός ατόμου να ολοκληρώσει το δικό του Star Trek και να γίνει ο πρώτος ανοιχτά γκέι άντρας στο διάστημα.

Ο Takei ήταν σταθερά στην ντουλάπα, ενώ έπαιζε τον διαγαλαξιακό πηδάλιο της USS Enterprise, οπότε τώρα ζει με τον Jon Carmichael, έναν γκέι αστροφωτογράφο, που ελπίζει να φτάσει στα αστέρια.

Ο Carmichael προσπαθεί να γίνει ένα από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος στο Inspiration4, την πρώτη διαστημική αποστολή πολιτών – και έχει την πλήρη υποστήριξη του Sulu.

«Πρώτος ομοφυλόφιλος που πήγε στο διάστημα; Σίγουρα μπορώ να συσχετιστώ με αυτό το όνειρο!” έγραψε ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και ακτιβιστής Takei έγραψε στο Twitter των 3,2 εκατομμυρίων οπαδών του.

«Η ιστορία του Jon είναι πραγματικά εμπνευσμένη. Προς τα ΛΟΑΤΚ άτομα και τους συμμάχους μου, μπορούμε να κάνουμε την ημέρα αυτού του νεαρού άνδρα πραγματικότητα; Ας του δώσουμε τη μέγιστη στήριξη και ας βοηθήσουμε να στείλουμε τον Jon σε αυτήν την αποστολή!»

Ο Carmichael, 34 ετών, είναι επαγγελματίας φωτογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη. Φωτογραφίζει τον νυχτερινό ουρανό εδώ και 14 χρόνια, χρησιμοποιώντας την κάμερα ως «εργαλείο εξερεύνησης του σύμπαντος, για να δει πράγματα που δεν μπορούμε να δούμε με γυμνό μάτι».

Ερωτεύτηκε τον χώρο για όσο διάστημα μπορεί να θυμηθεί, και παρόλο που πλησιάζει τα αστέρια με την εξειδίκευση πιλότου, δεν είναι ακόμα αρκετά κοντά.

Για να γίνουν μέλοι του πληρώματος του Inspiration4, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν μία από τις κατηγορίες «ελπίδα», «γενναιοδωρία» και «ευημερία».

Ο Hayley Arceneaux, που αντιπροσωπεύει την «ελπίδα», είναι επιζών καρκίνου παιδικής ηλικίας που εργάζεται τώρα στο St. Jude Children’s Research Hospital. Οι συνεργάτες του πληρώματος που αντιπροσωπεύουν «γενναιοδωρία» και «ευημερία» δεν έχουν ακόμη επιλεγεί.

Το πρώτο θα είναι για κάποιον που «υποστήριξε την αποστολή του St. Jude» ενώ ο δεύτερος θα είναι ένας/μία «εμπνευσμένη/ος επιχειρηματίας».

Ο Carmichael πιστεύει ότι θα μπορούσε να είναι ο τέλειος υποψήφιος. «Πιστεύω ότι η εκπροσώπηση είναι σημαντική», έγραψε στο George Takei

«Όταν κοιτάζω πίσω όταν ήμουν παιδί/έφηβος που φοβόταν να κάνει coming out, που ένιωθε ότι υστερούσε από άλλα άτομα, και δε θα ένιωθε ίσος ποτέ με τίποτα, αν είχα δει έναν ανοιχτά γκέι να επιλέγεται να πάει στο διάστημα, αυτό θα άλλαζε τα πάντα για μένα.»




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!