Ομοφοβική ιδιοκτήτρια δε νοικιάζει διαμέρισμα σε γκέι άντρα

04/03/2021
από
Ομοφοβική ιδιοκτήτρια

Μία ομοφοβική ιδιοκτήτρια στην επαρχία Καζέρτα της Ιταλίας, αρνήθηκε να νοικιάσει ένα διαμέρισμα σε έναν άνδρα, επειδή είναι ομοφυλόφιλος. Το μεσιτικό γραφείο, αλλά και ο γκέι άνδρας έμειναν έκπληκτοι.

Ο Raffaele, ένας 30χρονος ομοφυλόφιλος από τη νότια πόλη Marcianise, είχε ήδη αγοράσει τα έπιπλα για το νέο του διαμέρισμα στη Νάπολη, όταν η ιδιοκτήτρια γκρέμισε τα όνειρά του.

Ήταν έτοιμος να μετακομίσει λόγω της δουλειάς του, ως εργαζόμενος σε κατάστημα ρούχων, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Αλλά, όταν η ιδιοκτήτρια του ακινήτου ανακάλυψε ότι ο Raffaele ήταν γκέι, αφού συναντήθηκαν αυτοπροσώπως, στις 24 Φεβρουαρίου, απέσυρε την προσφορά της, μέσα σε λίγες ώρες.

«Σήμερα το πρωί με ενημέρωσαν από το μεσιτικό γραφείο», είπε ο Raffaele σε βίντεο, «και μου είπαν, ότι δε μου δίνουν πλέον το διαμέρισμα. Ο λόγος: επειδή είμαι γκέι. Καλώς ήλθατε στο 2021, στο 2021 μας, στο 2021 μου. Απόλυτη αηδία.»

Η ιδιοκτήτρια που αρνείται να νοικιάσει σε γκέι άντρα είναι «ένδειξη πολιτιστικής καθυστέρησης», δήλωσε ο σύμβουλος του μεσιτικού γραφείου.

«Έμεινα έκπληκτος, όταν μου άκουσα τα νέα, ​​ότι η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος δεν ήθελε πλέον να το νοικιάσω, επειδή είμαι γκέι», δήλωσε η Raffaele στο Napoli Today.

«Το κτηματομεσιτικό γραφείο, από την άλλη πλευρά, συμπεριφερόταν πάντα πολύ καλά σε μένα μου και τώρα διέκοψε οποιαδήποτε σχέση με την κυρία, που δεν ήθελε να κάνει κανένα βήμα μπροστά.»

«Είμαι πολίτης που εργάζεται και πληρώνει φόρους και όμως μου στερούν τα θεμελιώδη δικαιώματά μου, μόνο και μόνο επειδή είμαι ομοφυλόφιλος;»

«Ήμουν πραγματικά αναστατωμένος, γιατί έζησα πολλά χρόνια μεταξύ Ρώμης και Μιλάνου για δουλειά και κάτι τέτοιο δεν μου είχε συμβεί ποτέ», πρόσθεσε.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της Πράσινης Ευρώπης, Francesco Emilio Borrelli, δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό NANOTV ότι η ιδιοκτήτρια που αρνείται στον άνδρα ένα μέρος για να ζήσει βάσει της σεξουαλικότητάς του είναι «ένα σημάδι πολιτιστικής καθυστέρησης, που μάχεται να μας εγκαταλείψει».

«Ότι το να εξακολουθούν να συμβαίνουν το 2021 αυτά τα πράγματα», πρόσθεσε ακόμη, «είναι συνταρακτικό και ανησυχητικό».

Προσπάθησε να τονίσει ότι η Πράσινη Ευρώπη (Green Europe), ένας εκλογικός κατάλογος που αποτελείται από την Ομοσπονδία των Πρασίνων πολιτικών κομμάτων, και το Green Italy and Possible, θα υποστηρίξει τον Raffaele «και όλα τα θύματα διακρίσεων στις μάχες τους».




Δες και αυτό!