Μακελειό: Οι προσβλητικές εκφράσεις για τον Καπουτζίδη και η εμμονή στην ομοφοβία

08/02/2021

Θα πίστευε κανείς πως το 2021 η Ελλάδα θα είχε ξεμπερδέψει με τον ομοφοβία, τουλάχιστον αυτή που εκφράζεται δημόσια είτε από το στόμα ενός μέλους της κυβέρνησης είτε από κάποιο μέσο. 

Αντί όμως να βρισκόμαστε εκεί ή τουλάχιστον να προχωρούμε προς αυτή την κατεύθυνση, υπάρχουν μέσα που δε χάνουν την ευκαιρία να επιτίθενται σε ΛΟΑΤ+ (και μη) άτομα, χρησιμοποιώντας απαράδεκτες και ομοφοβικές λέξεις/εκφράσεις. Και το κάνουν, χωρίς να ιδρώνει αυτί, λες και είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αποδεχτούμε.

Αναφέρομαι στο “Μακελειό”, που αυτή τη φορά αποφάσισε να επιτεθεί στον Γιώργο Καπουτζίδη, μετά από πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης/παρενόχλησης.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Καπουτζίδης, μιλώντας στον Alpha, στάθηκε στον πλευρό των ανθρώπων που έχουν υποστεί τέτοιες καταστάσεις ενώ ζήτησε συγγνώμη (αλήθεια, ποιος άλλος το έχει κάνει;) γιατί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “Ενώ γνώριζα έκανα ότι δεν γνωρίζω. Έχω ζητήσει συγγνώμη από τα κορίτσια γιατί αποφάσισα να το ξεχάσω”.

https://youtu.be/1j2uIHUC6Uk

“Πρέπει πλέον να μην τα κουκουλώνουμε και ξεχνάμε. Το έχουμε κάνει όλοι μας, όπως κι εγώ. Στάθηκα και στέκομαι στην Αγγελική και στην Μελίνα αλλά στο ενδιάμεσο δεν ήμουν σε όλη την διαδρομή. Τον έχω συναντήσει κι εγώ αυτόν τον άνθρωπο, έχω σταθεί δίπλα του κι έχω υπάρξει ψεύτης κι υποκριτής διότι ενώ γνώρισα, έκανα ότι δεν γνωρίζω. Έχω ζητήσει συγγνώμη από τα κορίτσια γιατί αποφάσισα να το ξεχάσω. Κι από αυτόν πρέπει να ζητήσω συγγνώμη γιατί στάθηκα σαν ψεύτης κι υποκριτής και τον κοιτούσα κι έκανα ότι δεν ξέρω”. 

Οι δηλώσεις τους αυτές έγιναν η αφορμή για μια απαράδεκτη ανάρτηση από το Μακελειό, με τον ακόμα πιο απαράδεκτο και (παραπλανητικό) τίτλο: “Αποδείχτηκε τελικά μεγάλη “λουλού”, ο Καπουτζίδης. “Ήξερα και συγκάλυπτα για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις”. Ουστ!”.  Και μιλάμε για το Μακελειό, ένα μέσο με ουκ ολίγα άρθρα άρθρα που προωθούν την κουλτούρα του βιασμού.

Φυσικά θυμόμαστε και προηγούμενα άρθρα που αναφέρονταν, προσβλητικά στα Pride, τα ανοιχτά γκέι μέλη της κυβέρνησης. ‘Οπως θυμόμαστε και τις ομοφοβικές αναφορές στον Παύλο Γερουλάνο, τις οποίες μάλιστα τις είχε σχολιάσει με τον καλύτερο τρόπο, γι΄αυτό και αναδημοσιεύουμε το σχόλιό του.

“Μπορεί εγώ, η οικογένειά μου και όσοι με γνωρίζουν να έχουμε τη δυνατότητα να διασκεδάζουμε με τα μακελεμένα μυαλά, αλλά υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας που υποφέρουν από τον στιγματισμό με βάση τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό. Τέτοια δημοσιεύματα είναι ρατσιστικά και κηρύττουν το μίσος. Αναρωτιέμαι, δεν υπάρχει εισαγγελέας με ευαισθησίες;”Παύλος Γερουλάνος

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!