Αυτεπάγγελτη παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ηθοποιός που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση

08/02/2021
από

Την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας αναμένει ο πρώην ηθοποιός, ο οποίος μέσω συνέντευξης κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση από γνωστό σκηνοθέτη.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, Γιάννης Βλάχος, εξήγησε ότι σε περίπτωση που η δικαιοσύνη δεν παρέμβει, επιφυλάσσεται να κινηθεί ο ίδιος νομικά σε βάρος του σκηνοθέτη και να τον κατονομάσει στις αρμόδιες αρχές.

«Ο εντολέας μου έχει πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας των καταγγελιών του. Από την άλλη, επειδή είναι βαρύτατα τα εγκλήματα που έχει υποστεί, αφορούν όμως την προσωπική του ζωή, επιθυμεί σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει αυτήν τη στιγμή το πρόσωπό του και το όνομά του έξω από τη δημοσιότητα.

Από την άλλη, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να επιδείξει τα αντανακλαστικά που προσφάτως έχει επιδείξει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία για να εκτιμήσει τι προκύπτει και για ποια εγκλήματα μπορεί να ασκηθούν διώξεις», δήλωσε ο Γ. Βλάχος.

Ο δικηγόρος του ηθοποιού επισήμανε ότι δεν πρόκειται περί ανώνυμης καταγγελίας, εξήγησε ωστόσο ότι αποτελεί επιλογή του εντολέα του να μη δημοσιοποιηθεί το όνομά του λόγω της φύσης των εγκλημάτων που καταγγέλλει.

Υπενθυμίζεται ότι μερικές ώρες μετά τη συνταρακτική συνέντευξη του θύματος για τη φρικτή βία, που υπέστη το 2005 και τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το θέατρο, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, έστειλε στην υπουργό Πολιτισμού την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή. Από την πλευρά της, η Λίνα Μενδώνη περιμένει «επώνυμες καταγγελίες», καθώς και χθες υποστήριξε πως προς το παρόν αυτές δεν υπάρχουν.

Στήριξη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Ανακοίνωση για την υπόθεση έχει βγάλει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), η οποία καλεί τη δικαιοσύνη να «σταθεί στο ύψος της και να διερευρυνθεί η υπόθεση σε βάθος», τονίζοντας ότι τα σωματεία της είναι στο πλευρό κάθε θύματος, παρέχοντας ασφάλεια, στήριξη και εχεμύθεια. Η ανακοίνωση της ΠΟΘΑ αναφέρει τα εξής:

«Η ιστορία του Νίκου Σ. όπως αποκαλύπτεται στην συνέντευξή του στον ιστότοπο www.2020mag.gr και την Ναταλί Χατζηαντωνίου είναι μια γροθιά στο στομάχι για όσους την διάβασαν. Για όλους εμάς, τους ανθρώπους του Πολιτισμού είναι υψίστης σημασίας, αφού φωτογραφίζεται ως θύτης ένας ισχυρός άνθρωπος του χώρου μας.

»Περιμένουμε η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της και να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος. Είμαστε αδιαπραγμάτευτα και με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό κάθε θύματος που μιλά ή που θέλει να μιλήσει. Τα σωματεία μας παρέχουν ασφάλεια στήριξη και εχεμύθεια. Η κάθαρση του χώρου είναι επιτακτική και μας αφορά όλους άμεσα».




Δες και αυτό!