“Όχι, δε θα κάτσουμε φρόνιμα” 

05/02/2021
από
Φασουλής
Φασουλής

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Σταμάτης Φασουλής, παραχώρησε μία συνέντευξη στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή, “Happy Day”, όπου μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για τις καταγγελείες και εξομολογήσεις συναδέλφων του.

Όταν ο δημοσιογράφος, Μιχάλης Πλεμένος, του ζήτησε ένα σχόλιο πάνω σ’ αυτό εξέφρασε τις εξής θέσεις:

“Όταν έχεις να καταγγείλεις κάτι, το καταγγέλλεις στον εισαγγελέα. Και αυτό έχω να πω, για τα διάφορα social media, όπου ο καθένας λέει τη γνώμη του, επί παντός επιστητού” προσθέτοντας:

“Καθίστε φρόνιμα! Και τουλάχιστον, εμείς στο συνάφι. Ας κατεβάσουμε τους τόνους, και ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη, ή τα θύματα να μιλήσουν. Μέχρι εκεί.” 

Το πάνελ της εκπομπής δε σχολίασε κάτι ουσιαστικό επί του θέματος, και απλά προχώρησε στην επόμενη συνέντευξη.

Λοιπόν, κύριε Φασουλή, ξεκινώντας από τα βασικά, τα social media -καλώς ή κακώς- έχουν κατακλύσει της ζωή μας. Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δίνουν το βήμα σε πολλούς ανθρώπους να βγουν και να μιλήσουν, παρέχοντας αμεσότητα και άνεση. Αλλά, ακόμη κι αν δεν τα διέθεταν αυτά, το πού θα μιλήσει, και πού θα απευθυνθεί το εκάστοτε θύμα είναι καθαρά δική του επιλογή. Όσον αφορά τώρα, το “καθίστε φρόνιμα”, αυτό, όσο κι αν το θέλετε, δε θα γίνει. Η καλύτερη συμπαράσταση στα θύματα και η καλύτερη “τιμωρία” για τους θύτες, είναι ο λόγος.

Μιλώντας πρώτα από όλα σαν γυναίκα, και μετά σαν μέλος της νεολαίας του σήμερα, θα ήθελα να σας πω πως, η σιωπή ξέφτισε. Έληξε. Τελείωσε. Δε θα ανεχτούμε άλλες τέτοιες συμπεριφορές, πόσο μάλλον τέτοιες απόψεις και αντιλήψεις. Δε θα υπομείνουμε άλλο τέτοιας φύσεως θέματα, απλούστατα, γιατί η κοινωνία του “Σώπα” εν έτει 2021, δεν προχωράει, δεν ταιριάζει με τα χνώτα μας. Κράτησε πολύ, και τώρα είναι η ώρα να λήξει, να φτάσει σε ένα τέλος η σιωπή και η ανοχή. Ήρθε η ώρα να δικαιωθούν όλα τα θύματα. Και κάτι τελευταίο, δε θα κάτσουμε φρόνιμα, όσο δεν κάθονται φρόνιμα αυτοί που πρέπει. Θα μας βρίσκετε όλες/όλους ενεργές/ούς, με φωνή και λόγο απέναντι σας.


Γράφει η Χριστίνα Φαίδωνος




Δες και αυτό!