ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ για τις «παρεκκλίσεις» του υπουργού Δικαιοσύνης

02/02/2021

Τις πρόσφατες (κακοποιητικές) δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα, σχολίασαν μέλη του ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Με δήλωση της η τομεάρχης για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων Ειρήνης Αγαθοπούλου χαρακτήρισε «άκρως συντηρητικές – και κατά συνέπεια προβληματικές – αντιλήψεις» του υπουργού και κατ’επέκταση και της παράταξής του, που δε λαμβάνουν υπόψη τους τη σύγχρονη πραγματικότητα.

«Για τρίτη φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ακούσαμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, να διατυπώνει δημόσια την άποψη ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων έχουν λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα και μεγαλώνουν πιο φυσιολογικά. Με αφορμή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τη συνεπιμέλεια, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν χάνει την ευκαιρία να δηλώσει τις άκρως συντηρητικές – και κατά συνέπεια προβληματικές – αντιλήψεις της παράταξης του και της κυβέρνησης, μη λαμβάνοντας υπόψη την σύγχρονη πραγματικότητα.

Η ελεύθερη συμβίωση, το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο αφορά και τα ΛΟΑΤ ζευγάρια, η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού, καθώς και οι αλλαγές που καταγράφονται γενικά ως προς τους έμφυλους ρόλους και ειδικότερα ως προς τη μητρότητα και την πατρότητα τα τελευταία χρόνια, δεν φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη από την Κυβέρνηση. Αντίθετα, οι μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και οι οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών, που δεν τηρούν τα πρότυπα του «μητέρα, πατέρας, παιδί» προβάλλονται ως μη φυσιολογικές.

Λυπούμαστε πολύ, που η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αγνοεί τις κοινωνικές αυτές ομάδες που δεν ταιριάζουν στην κανονικότητά της και ανησυχούμε, που νομοθετεί χωρίς να τις λαμβάνει υπόψη» καταλήγει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

https://www.facebook.com/agathopoulou/posts/5735168789842405

Στο ίδιο μήκος κύματος και η βουλεύτρια και τομεάρχης Δικαιοσύνης του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου. 

«Για μια ακόμα φορά ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας προκαλεί διατυπώνοντας συντηρητικές και προσβλητικές απόψεις για χιλιάδες παιδιά και γονείς. Οι ισχυρισμοί του ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δυο γονέων είναι παιδιά με λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα και λιγότερες «παρεκκλίσεις» σε σχέση με τα «άλλα» είναι ευθεία προσβολή σε όλα τα παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, στα παιδιά που έχασαν τον ένα γονέα.

Είναι προσβολή σε όλους τους ανθρώπους, που μεγαλώνουν μόνοι τους, από επιλογή ή από ανάγκη, τα παιδιά τους, καλούμενοι να υπερβάλλουν εαυτόν.

Ταυτόχρονα όμως είναι άποψη που δεν λαμβάνει υπόψη την ελεύθερη συμβίωση, το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο αφορά και τα ΛΟΑΤ ζευγάρια, την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Είναι απαράδεκτο να εμφανίζονται χιλιάδες παιδιά που μεγαλώνουν σε μονογονεϊκές οικογένειες με αυτά τα χαρακτηριστικά ως περίπου μη φυσιολογικά, να μιλάει για «παρεκκλίσεις» χωρίς να εξηγεί τι εννοεί και επιστρέφοντας τη σχετική συζήτηση πολλά χρόνια πίσω.

Η ζωή δεν γυρίζει πίσω και η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός πρέπει να πάρει δημόσια θέση, αν υιοθετεί αυτές τις οπισθοδρομικές απόψεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, που εκ του ρόλου και της θέσης του έχει χρέος τουλάχιστον να είναι πολύ πιο προσεκτικός».

https://www.facebook.com/nadia.giannakopoulou.1/posts/10224737778093094

Στις δηλώσεις του υπουργού αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χριστίδης.

«Οι δηλώσεις του κ. Τσιαρα θίγουν παιδιά που έχουν μεγαλώσει με μεγάλο κόπο σε μονογονεϊκές οικογένειες, παιδιά θανόντων, παιδιά που ζουν σε διαφορετικού τύπου οικογένειες, ενώ παραγνωρίζει την πολυπλοκότητα της ψυχικής υγείας και της ίδιας της ζωής και τους αμέτρητους παράγοντες που την επηρεάζουν.

Ακόμη, θα πρέπει να μας διευκρινίσει τι εννοεί με τον όρο παρεκκλίσεις».

https://www.facebook.com/christidispav/posts/1574553309400313

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!