Θέλουμε περισσότερες συνεντεύξεις σαν κι αυτή της Μαριέλλας Σαββίδου στη Νάντια Κοντογεώργη

27/01/2021

Σπάνια σε μια τηλεοπτική συνέντευξη (σ.σ. στην ελληνική τηλεόραση) ακούμε λέξεις, όπως “εκφοβισμός”, “ομοφοβία”, “χονδροφοβία” και “διαφορετικότητα”.

Γι΄αυτό και κάθε φορά που συμβαίνει (σ.σ. σπάνια), αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ σ΄αυτή.

Όπως για παράδειγμα στη συνέντευξη που έδωσε εχθές η Μαριέλλα Σαββίδου στην εκπομπή ΦλΕΡΤ και στη Νάντια Κοντογεώργη. Η ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για τη συμμετοχή σε ένα anti – bullying πρόγραμμα στην Κύπρο, για την ανάγκη προβολής της διαφορετικότητας αλλά και για την χονδροφοβία που υπάρχει εκεί έξω.

Κι όλα αυτά σε συνδυασμό με τις εύστοχες παρατηρήσεις της παρουσιάστριας, που έθιξε μάλιστα και το ζήτημα της καταγγελία της Ζέτας Δούκας – με τις δύο να αναγνωρίζουν το θάρρος και την σπουδαιότητας αυτής της κίνησης.

Σε ένα τηλεοπτικό τοπίο, που οι μεσημεριανές εκπομπές έχουν συνηθίζει να δημιουργούν περιεχόμενο σύμφωνα με το ρατσιστικό στερεότυπο της μέσης Ελληνίδας νοικοκυράς, είναι τουλάχιστον αναζωογονητικό να βλέπεις ότι υπάρχει κι αυτή η πλευρά.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!