Έκθεση ”ImagINation”

05/12/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

Έκθεση ”ImagINation”

Εταιρεία πολιτισμού ”ΧΩΡΟΣ 12Α” Κύπρου 12Α, 18346 Μοσχάτο

7 Δεκεμβρίου 2011 -­14 Ιανουαρίου 2012

 

 

”ImagINation’‘ είναι ο τίτλος της έκθεσης που διοργανώνει το Eργαστήριo Φωτογραφίας της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ) σε συνεργασία με το περιοδικό ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ και την οποία φιλοξενεί στον χώρο της η Εταιρεία πολιτισμού ”ΧΩΡΟΣ 12Α” στο Μοσχάτο.

 

Πρόκειται για μια ενότητα οκτώ βιντεοπροβολών, στον ίδιο χώρο, φωτογραφικών εικόνων του Εργαστηρίου Φωτογραφίας της Α.Σ.Κ.Τ. Ένα ενιαίο σύνολο οπτικοακουστικής σύνοψης διαφορετικών προσεγγίσεων και θεματικών, με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εννοιολογικό και πλαστικό διάλογο.

Διαπραγματεύεται θέματα με πολλαπλές αναγνώσεις γύρω από την προσωπική και κοινωνική ταυτότητα, τη διαφορά και επανάληψη, το πολεοδομικό και το φυσικό περιβάλλον.

 

Η έκθεση με την προσέγγιση της θίγει ζητήματα που αφορούν τους θεσμούς, τις σχέσεις, την αλλοτρίωση. Διερευνά τη ζωγραφική και γλυπτική προσέγγιση στην εικόνα και την ίδια τη φωτογραφία στην τέχνη, σαν εικόνα – πίνακα, ή σαν αρχείο, ή σαν κινηματογραφική αφήγηση.

 

Η προσέγγιση των φοιτητών με τα μέσα της φωτογραφίας, επιχειρεί να καταγράψει τις αντιφάσεις και την πολυπλοκότητα της πραγματικότητας, μας δίνει εικόνες άλλοτε με χιούμορ ή ειρωνεία, με ανατρεπτική διάθεση, ή με αποστασιοποιημένη ματιά, αλλά και με τρυφερότητα. Μας καλεί να φαντασθούμε μητροπολιτικές ιστορίες, την εικόνα μιας ευρύτερης κοινότητας, με ευρηματικότητα και φαντασία όπως υποδηλώνει και ο τίτλος της έκθεσης.

 

Η επιλογή και το μοντάζ των εικόνων έγιναν από το αρχείο έργων των φοιτητών του εργαστηρίου, με την επιμέλεια του αναπληρωτή καθηγητή Φωτογραφίας Μανώλη Μπαμπούση, ενώ η παραγωγή των βιντεοπροβολών έγινε με την επιμέλεια του Γιάννη Χιωτόπουλου και Μαρίλιας Φωτοπούλου, πρώην σπουδαστών του εργαστηρίου.

 

[Το Εργαστήριο Φωτογραφίας στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ιδρύθηκε το 1999. Δεν είναι εργαστήριο κατεύθυνσης άλλα μάθημα επιλογής. Οι φοιτητές της Α.Σ.Κ.Τ μπορούν να το επιλέξουν από δύο έως έξι εξάμηνα].

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!