Λεσβία έφηβη έδωσε τα ονόματα των ομοφοβικών συγγενών της που πήγαν στο Καπιτώλιο

14/01/2021
από
Καπιτώλιο, λεσβία
Λεσβία έφηβη που εκδιώχθηκε από την οικογένεια βλέπει τους δικούς της στις φασιστικές ταραχές στο Καπιτώλιο

“Γεια σου μαμά, θυμάσαι όταν μου είπες ότι δεν πρέπει να πάω στις διαμαρτυρίες BLM, γιατί θα μπορούσαν να γίνουν βίαιες… εσύ είσαι αυτή;” έγραψε στο Twitter με μια φωτογραφία, που δείχνει τη μητέρα της να επιτίθεται σε μια Μαύρη γυναίκα.

Μια 18χρονη λεσβία που αναφέρει ότι την έδιωξαν από το σπίτι της, αποκάλυψε τα ονόματα των μελών της οικογένειάς της, που αγαπούσαν τον Τραμπ, που συμμετείχαν στις φασιστικές ταραχές στο Καπιτώλιο την περασμένη εβδομάδα, όταν είδε φωτογραφίες τους να κοινοποιούνται στα κοινωνικά μέσα και προσπαθούσε από τις αρχές να γίνει αναγνώριση στοιχείων.

«Γεια, εδώ η φιλελεύθερη λεσβία της οικογένειας, που έχει εκδιωχθεί πολλές φορές για τις απόψεις της, και για το ότι ήθελε να κατέβει στις διαμαρτυρίες BLM, με την αιτιολογία μη μου συμβαίνει κάτι», έγραψε η Helena Duke σε ένα tweet, η οποία στη συνέχεια έδωσε τα στοιχείων των μελών της οικογένειάς της.

Η Helena είπε ότι η μητέρα της, Therese Duke, είχε απενεργοποιήσει μια εφαρμογή που μοιράζονταν εντοπισμού τοποθεσίας την προηγούμενη εβδομάδα και της είπε ψέματα ότι θα συνόδευε ένα μέλος της οικογένειας σε ένα ιατρικό ραντεβού.

Όμως, την Πέμπτη το πρωί – την επομένη των ακροδεξιών τρομοκρατικών ενεργειών, που άφησαν πέντε ανθρώπους νεκρούς στο Καπιτώλιο, σε μια προσπάθεια να ανατρέψουν τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020, να εγκαταστήσουν τον Donald Trump ως πρόεδρο για τουλάχιστον άλλα τέσσερα χρόνια και να εκτελέσουν τον Mike Pence, ο ξάδερφος της Helena της έστειλε ένα βίντεο από τα βίαια γεγονότα.

Στο βίντεο, μια ομάδα λευκών ανθρώπων παρενοχλούσαν στον δρόμο μια Μαύρη γυναίκα. Η Helena αναγνώρισε τη μητέρα της, τη θεία, και τον θείο της, Annie και Richard Lorenz. Η δε μητέρα της είχε προσπαθήσει να αρπάξει τη Μαύρη γυναίκα.

«Η αρχική μου αντίδραση ήταν περισσότερο, «ωχ, Θεέ μου, είχα δίκιο, που πίστευα ότι στην πραγματικότητα θα ήταν εκεί» , είπε η Helena στο BuzzFeed News. «Ήταν πολύ σουρεαλιστικό, γιατί ήταν ένα τρελό βίντεο, πρώτα απ’ όλα, και μετά ήταν η αποκάλυψη ότι «Ω, αυτή είναι η μητέρα μου. Είναι αυτή.»

Έτσι, έστειλε μήνυμα στη μητέρα της και τη ρώτησε πώς πήγε το «ραντεβού με τον γιατρό».

«Παρακαλώ τηλεφώνησέ μου, ή μίλα μου αν θέλεις πραγματικά να μάθεις», απάντησε η Therese. Η Helena τότε ρώτησε ευθέως τη μητέρα της, Therese, πού ήταν την Τετάρτη το βράδυ και εκείνη βέβαια δεν απάντησε.

Στη συνέχεια η Helena είδε ότι οι χρήστες στο διαδίκτυο έψαχναν τις ταυτότητες των ανθρώπων, οπότε αποφάσισε να δώσει τα ονόματων των μελών της οικογένειάς της που γνώριζε. «Πριν εκλεγεί ο Πρόεδρος Trump, ήταν δημοκρατική για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της», είπε η Helena για τη μητέρα της. «Και μετά, δεν ξέρω τι συνέβη. Κάτι άλλαξε στον εγκέφαλό της και πέρασε σε μία πολύ δραματική αλλαγή προς τα δεξιά.»

Η έφηβη συμμετείχε σε μια διαδήλωση Black Lives Matter φέτος. Όταν η μητέρα της το ανακάλυψε, την έδιωξε και της είπε ότι πιστεύει ότι το Black Lives Matter είναι «μια βίαιη οργάνωση και ότι θα υποκινούσαν βία».

“Γεια σου μαμά, θυμάσαι την ώρα που μου είπες ότι δεν πρέπει να πάω στις διαμαρτυρίες BLM, γιατί θα μπορούσαν να γίνουν βίαιες… αυτή είσαι εδώ;”

Η Helena έγραψε ακόμη ότι τα μέλη της οικογένειάς της ήρθαν σε επαφή μαζί της για να αφαιρέσει τα ονόματά τους από τα tweets της.

«Δεν είμαστε περήφανοι για το πώς πήγαν τα πράγματα στο DC», έγραψε η θεία της. «Ξέρω ότι είσαι αναστατωμένη, αλλά θέτοντάς μας σε κίνδυνο δεν πρόκειται να λύσουμε τίποτα. Παρακαλώ … Σε παρακαλώ να το αφαιρέσεις.»

Αλλά, η Helena είπε ότι δεν πιστεύει ότι έκανε κάτι λάθος.

«Πάντα αισθανόμουν σχεδόν συντετριμμένη για το πώς έβλεπαν τον κόσμο και πόσο παραμορφωμένη ήταν η αντίληψή τους και πώς δε θα μου επέτρεπαν να εκφράσω τις απόψεις μου. Αλλά, το να βλέπω ότι μπορούν να ενεργήσουν με τόσο φρικτό τρόπο είναι πραγματικά τρομακτικό για μένα», είπε. «Ειλικρινά είμαι πολύ απογοητευμένη που πρέπει να είμαι μέλος αυτής της οικογένειας που είναι τόσο… απλά, πολύ μη φιλόξενη ή μη υποστηρικτική. Δεν αισθάνομαι ασφαλής να είμαι μέλος αυτής της οικογένειας.» 

Προς το παρόν δεν είναι σαφές εάν η Therese, ή η θεία, και ο θείος συμμετείχαν ενεργά στις ταραχές στο Καπιτώλιο την επόμενη μέρα.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!