Βραζιλία: Αναστάτωση συντηρητικών για ένα θεαματικό γλυπτό αιδοίου

04/01/2021
από
γλυπτό αιδοίου, Βραζιλία

Ένα γλυπτό αιδοίου από σκυρόδεμα 33 μέτρων έχει εγκατασταθεί στην πλαγιά ενός λόφου στη Βραζιλία, προκαλώντας τεράστια αναστάτωση μεταξύ των υποστηρικτών του προέδρου Jair Bolsonaro.

γλυπτό αιδοίου,Diva, Land Art, Βραζιλία,

Το “Diva” είναι ένα γλυπτό Land Art από σκυρόδεμα και ρητίνη, που δημιουργήθηκε από την καλλιτέχνιδα Juliana Notari, η οποία είπε ότι το έργο είχε ως στόχο να “αμφισβητήσει τη σχέση μεταξύ φύσης και πολιτισμού στη φαλλοκρατική και πατριαρχική δυτική κοινωνία μας” και να προκαλέσει τη συζήτηση σχετικά με την “προβληματοποίηση του φύλου.” 

Το έντονο κόκκινο γλυπτό αιδοίου, το οποίο έχει επίσης, πλάτος 16 μέτρα, και βάθος έξι μέτρων, χρειάστηκε 20 ανθρώπους και 11 μήνες για να χτιστεί με το χέρι, στην πλαγιά ενός λόφου, στην πολιτεία Pernambuco της Βραζιλίας.

Juliana Notari
Juliana Notari

Σε ένα προφανές νεύμα προς την προεδρία του Bolsonaro, η Notari έγραψε στο Facebook:

«Επί του παρόντος, αυτά τα θέματα έχουν γίνει όλο και πιο επείγοντα. Σε τελική ανάλυση, με την αλλαγή της προοπτικής της σχέσης μας μεταξύ των ανθρώπων, θα μας επιτραπεί να ζήσουμε περισσότερο σε αυτόν τον πλανήτη, και σε μια λιγότερο άνιση και καταστροφική κοινωνία.» 

Αλλά, το έργο τέχνης σύντομα αναστάνωσε τα συντηρητικά άτομα, που στηρίζουν τον Bolsonaro, και η Notari άρχισε να λαμβάνει τεράστια κακοποίηση στο Facebook.

Ένας σχολιαστής έγραψε:

«Ποιο πιστεύετε, εσείς οι αριστεροί, ότι ξεγελάτε; Εκτός από τους χρήσιμους ηλίθιους της αριστεράς, φυσικά.» 

Ένας άλλος υποστηρικτής του Bolsonaro, που φάνηκε ότι πιστεύει ότι το γλυπτό ήταν στην Αργεντινή, πρόσθεσε στο Twitter:

«ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ!

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙ ΕΔΩ ΤΟ ΙΔΙΟ! ΠΑΡΑΛΟΓΟ!»

Άλλα άτομα υπερασπίστηκαν το έργο της Notari. Όπως, ο σκηνοθέτης από το Περναμπούκο, Kleber Mendonça Filho, ο οποίος είπε ότι η δεξιά αντίδραση στα «χρόνια του Bolsonaro» είναι «ένας καθρέφτης, μια επιτυχία».

https://www.facebook.com/juliana.notari/posts/10219401789651753

 




Δες και αυτό!