COVID-19: Παρέμβαση της αστυνομίας σε γκέι πάρτι με χιλιάδες άτομα

02/01/2021
από
πάρτι, COVID-19

Αστυνομία και πυροσβεστική εισέβαλαν σε πάρτι στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, την ώρα που χιλιάδες άντρες χωρίς μάσκες και μέτρα προστασίας πάρταραν, παρά τα αυξανόμενα περιστατικά COVID στην περιοχή.

Το γκέι πάρτι “Festa Revolution” πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (29 Δεκεμβρίου) στο Faro Beach Club στην περιοχή Leblon της πόλης, την ίδια ημέρα που οι θάνατοι από κορονοϊό στο Ρίο ντε Τζανέιρο έφτασαν περισσότερους από 14.600.

Περίπου 2.000 άτομα βρίσκονταν στην πίστα του χορού χωρίς μάσκες, όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο με σκοπό να σταματήσει την εκδήλωση, έχοντας λάβει καταγγελίες ότι παραβιάζονται οι κανόνες για την COVID-19.

Σύμφωνα με το GloboNews, η διοργανώτρια εταιρία, Revolution Party, είπε ότι θα ακολουθούνταν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας του κορονοϊού, όταν διαφήμιζε την εκδήλωση, αλλά κανένας από τους συμμετέχοντες δε φορούσε μάσκα.

Σύμφωνα με το Diario do Rio, το Δημαρχείο του Ρίο δήλωσε ότι η εκδήλωση δεν είχε εγκριθεί και ότι διαπιστώθηκε ότι παραβίασε τρεις κανόνες: δε διέθετε υγειονομική άδεια, δεν εφαρμόστηκε κοινωνική αποστασιοποίηση, και δε χρησιμοποιήθηκαν μάσκες.

Ένα άλλο μη εξουσιοδοτημένο πάρτι στον ίδιο χώρο χρειάστηκε την παρέμβαση των αρχών για να διακοπεί τον Νοέμβριο. Μετά και το τελευταίο περιστατικό, το Faro Beach Club θα μπορούσε να υποστεί αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του και κλείσιμο, καθώς να πληρώσει και βαριά πρόστιμα.

Η Revolution Party, ωστόσο, επέμεινε ότι δεν έκανε τίποτα λάθος, γράφοντας στο Instagram: «Το Faro Beach Club έχει όλες τις άδειες που έχουν οριστεί από τους αρμόδιους φορείς για να λειτουργούν ΝΟΜΙΚΑ. Είναι παράλογο να αμφισβητούμε τη νομιμότητα, χωρίς σκληρές αποδείξεις. Η εκδήλωση ακολούθησε τα απαιτούμενα πρωτόκολλα υγιεινής, όπως μέτρηση θερμοκρασίας και διαθεσιμότητα απολυμαντικού χεριών. Η νομική μας υπηρεσία φροντίζει για όλες τις ειδήσεις που βασίζονται σε παραπλανητικά στοιχεία και που δεν ευθυγραμμίζονται με την αλήθεια.»

Ο δημοσιογράφος Alex Abad-Santos μοιράστηκε ένα βίντεο από τη στιγμή που οι αρχές σταματούν το πάρτι και έγραψε: «Μ’ αρέσει να χορεύω χωρίς μπλουζάκι με τους γκέι, περιμένω πώς και πώς ένα μεγάλο γκέι χορευτικό πάρτι, όταν όλοι θα έχουμε εμβολιαστεί το 2021.» 




Δες και αυτό!