Οι Νήσοι Κέιμαν αναγνώρισαν την ισότητα των γάμων εξωτερικού

31/12/2020
από
Cayman Islands

Οι αρχές μετανάστευσης στα Νησιά Κέιμαν αναγνώρισαν το γάμο ενός γκέι ζευγαριού που παντρεύτηκε νόμιμα εκτός της βρετανικής επικράτειας.

Η εφημερίδα Cayman Compass στις 23 Δεκεμβρίου ανέφερε ότι ο Paul Pearson και ο Randall Pinder παντρεύτηκαν νόμιμα στην Ιρλανδία.

Το Συμβούλιο για το Καθεστώς και τη Μόνιμη Κατοικία του Κέιμαν αρνήθηκε την αίτηση του ζευγαριού να αναγνωρίσει ο Pinder ως «σύζυγο κάτοχου μόνιμης διαμονής» για το λόγο ότι το Σύνταγμα των Νήσων Κέιμαν ορίζει το γάμο μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. Το Δικαστήριο όμως Προσφυγών Μετανάστευσης την περασμένη εβδομάδα ανέτρεψε την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.

«Η αναγνώριση ξένων γάμων ατόμων διαφορετικού φύλου και η μη αναγνώριση ξένων γάμων ατόμων του ίδιου φύλου θα απέδιδε διαφορετική και αδικαιολόγητη μεταχείριση σε διαφορετικά άτομα λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού» , αναφέρει η απόφαση υπέρ του ζευγαριού.

Ο αρχηγός του Ανώτατου Δικαστηρίου των Νήσων Κέιμαν, Anthony Smellie, τον Μάρτιο του 2019 κατήργησε την απαγόρευση των γάμων μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών. Δυστυχώς, το Εφετείο των Νήσων Κέιμαν, λίγους μήνες αργότερα, ανέτρεψε την απόφαση.

Ο νόμος περί πολιτικής εταιρικής σχέσης της περιοχής τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!