All Out: Συγκέντρωση χρημάτων για τον ΛΟΑΤ+ αγώνα της Πολωνίας

28/12/2020
από
All Out, Πολωνία

Αυτόν τον μήνα το ΛΟΑΤ+ κίνημα All Out της Πολωνίας έγινε δέκα ετών και με αφορμή αυτήν την επέτειο συγκεντρώνονται χρήματα για να τροφοδοτήσουν τον αγώνα για τα ΛΟΑΤ+ δικαιώματα στην Πολωνία από το 2021 και μετά.

Η έκκληση αναφέρει ως στόχο τα 30.000 ευρώ

«Βοηθήστε μας να φτάσουμε τον στόχο και να κάνουμε τις δωρεές πριν από τα μεσάνυχτα στις 31 Δεκεμβρίου.» 

All Out, Πολωνία

Ο διευθυντής προγραμμάτων του All Out, Mathias Wasik, αναφέρει ότι:

Αρνούμαι να πιστέψω ότι η Πολωνία έχει χαθεί, ο αγώνας για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ στη χώρα δεν έχει τελειώσει. Κοιτάζοντας πίσω, είμαι τόσο περήφανος που βλέπω τι έχουν πετύχει μέλη της ΛΟΑΤ+ κοινότητας τα τελευταία δέκα χρόνια. Και αισθάνομαι τιμή να είμαι μέρος ενός κινήματος που μπήκε αμέσως σε δράση όταν τα αδέλφια μας στην Πολωνία αντιμετώπισαν τη μεγαλύτερη κρίση στην πρόσφατη ιστορία.”

Dziękuję!

“Ευχαριστώ” για τη συμμετοχή σας σε αυτό το ταξίδι και για την υποστήριξη!”

“Η Πολωνία δεν έχει χαθεί ακόμη.” Αυτά είναι τα αρχικά λόγια του πολωνικού εθνικού ύμνου. Το 2019, άρχισα να αμφισβητώ αυτήν τη δήλωση.

Όντας ο ίδιος Πολωνός, οι επιθέσεις εναντίον ΛΟΑΤ+ ατόμων και η εμφάνιση «ζωνών χωρίς ΛΟΑΤ» στην Πολωνία έπληξαν πραγματικά την πατρίδα μας. Βλέποντας τα άτομα που συμμετείχαν σε μια πορεία Pride στην πόλη Białystok να δέχονται επίθεση με πέτρες και μπουκάλια από εθνικιστές και ακροδεξιές ομάδες, απλώς μου σπάραξε την καρδιά μου.

Αυτό που με ανέβασε ξανά ήταν το στιγμιαίο κύμα αλληλεγγύης από τα μέλη του All Out σε όλο τον κόσμο.

Περισσότεροι από 340.000 άνθρωποι ένωσαν δυνάμεις και υπέγραψαν την αναφορά μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, παραδώσαμε τις υπογραφές μαζί με τους Πολωνούς εταίρους μας, στη συνέχεια φωτίσαμε την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με μια τεράστια προβολή που δείχνει μια πολωνική σημαία καλυμμένη με χρώματα ουράνιου τόξου.

Όταν εμφανίστηκαν πλάνα αυτής της δράσης σε όλες τις εθνικές ειδήσεις της Πολωνίας, ήξερα: το μήνυμά μας είχε ακούσει και δείξαμε στα ΛΟΑΤ+ άτομα της Πολωνίας ότι δεν ήταν μόνα τους.” 

Το στοίχημα για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ στην Πολωνία είναι κρίσιμο

Τον Αύγουστο, είδαμε πολλές ασυνήθιστες και στοχευμένες συλλήψεις ΛΟΑΤ+ ακτιβιστριών/στών για «προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος» και «προσβολή των μνημείων της Βαρσοβίας» αφού τοποθετήθηκαν σημαίες του ουράνιου τόξου σε μνημεία της πόλης.

Ακόμη, ο συντηρητικός πολιτικός Andrzej Duda επανεκλέχτηκε ως πρόεδρος της Πολωνίας φέτος μετά από μια ιστορία εκτροπής ρητορικής κατά των ΛΟΑΤ ατόμων, όπως το να αναφέρεται στα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ ατόμων ως μια «ιδεολογία» που είναι «χειρότερη από τον κομμουνισμό».

Κάντε μία δωρεά σήμερα

Για να τροφοδοτήσετε τον κρίσιμο αγώνα για τις ΛΟΑΤ+ ζωές από το 2021 και μετά στην Πολωνία, μέσω της σελίδας του All Out, κάνοντας κλικ εδώ.

https://avmag.gr/131871/i-queer-koinotita-stin-polonia-ekpempei-s-o-s/




Δες και αυτό!