Πατέρας πλήρωσε για να χτυπήσουν τον γιο του και τον σύντροφό του

21/12/2020
από
Ιταλία, ομοφοβία, πατέρας, τραμπούκος

Ένας πατέρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών επειδή πλήρωσε, για να σπάσουν τα δάχτυλα του γιου του, απλώς επειδή «αγαπά έναν άλλον άντρα.»

Ο 75χρονος συνταξιούχος πλήρωσε έναν τραμπούκο 2.500 € τον Απρίλιο, για να επιτεθεί στον γιο του, έναν 43χρονο χειρουργό και στον σύντροφό του. Ούτε ο ύποπτος ούτε τα θύματα ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές.

«Ο γιος μου είναι κακοποιός», είπε ο πατέρας. «Σπάστε του τα δάχτυλα.»

Αλλά, η πλοκή περιπλέχθηκε. Ο τραμπούκος μετά από δύο εβδομάδες καταδίωξης του θύματος και αφού τρύπησε τα λάστιχα του αυτοκινήτου του, αποφάσισε ότι η επίθεση ήταν «ανόητη», σύμφωνα με μια τοπική ακτιβιστική ομάδα, όπως αναφέρεται στη La Repubblica.

Οπότε, ο τραμπούκος αποφάσισε να προδώσει τον πατέρα και αποκάλυψε το σχέδιο στον γιο.

Προσοχή:
Ομοφοβία, σωματική βία

Ο πατέρας κατηγορήθηκε για κλιμακούμενη επίθεση και καταδίωξη, από την επιβολή του νόμου στο Τορίνο της Ιταλίας. Η υποτιθέμενη συνωμοσία δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό, καθώς ο πατέρας είχε προηγουμένως προσλάβει τραμπούκους για να δείρουν τον σύντροφό του γιου του τον Φεβρουάριο. Ο σύντροφός του τότε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και χρειάστηκε θεραπεία μετά την επίθεση.

Η εχθρότητα είχε φουσκώσει μεταξύ πατέρα και γιου για χρόνια, ανέφερε η αστυνομία. Όταν ο γιος έκανε coming out στον πατέρα του, είπε ξεκάθαρα: «Πολύ κακό για τα εγγόνια», και τον κατήγγειλε. Πριν από τέσσερα χρόνια, σε ένα παραθαλάσσιο σπίτι στη Γαλλία, ο γιος προσπάθησε να σταματήσει τον πατέρα του, καθώς εκείνος είχε επιτεθεί στη μητέρα του. Ο πατέρας, ως εκ τούτου, απείλησε να σπάσει τα πόδια του γιου – αλλά όχι πριν υποβάλει αστυνομική έκθεση, που ισχυρίστηκε ότι εκείνος ήταν θύμα και ότι ο γιος του είχε αφαιρέσει μερικά από τα δόντια του, κατά τη διάρκεια ενός καβγά. Αυτό δε συνέβη ποτέ, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Οι εισαγγελείς πρόσθεσαν ότι ο γιος και η μητέρα του, εγκλωβισμένοι σε μια κουλτούρα φόβου που καλλιεργήθηκε από τον πατέρα, είχαν «βάσιμο φόβο για την ασφάλειά τους και εκείνη των ανθρώπων που συνδέονται μαζί τους, αναγκάζοντάς τους να αλλάζουν τις συνήθειές τους».

Η μητέρα τελικά χώρισε από τον σύζυγό της μετά από 42 χρόνια γάμου.

Ο γιος άλλαζε συχνά τις κλειδαριές του σπιτιού του, και κυκλοφορούσε με φίλους για προστασία, φοβούμενος ότι σε κάθε του βήμα ήταν πίσω του. “Εκτός από τους ασθενείς που ήξερα, φοβόμουν να δέχομαι επισκέψεις, χωρίς να ξέρω ποιον θα συναντούσα» , πρόσθεσε.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, η ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα Arcigay Torina γράφει: «Η απόφαση οδηγεί στο κλείσιμο μιας βασανιστικής πορείας, στην οποία ένας γονέας έχει γίνει δράστης απέναντι στο παιδί του, επειδή αγαπά έναν άλλον άνδρα.

«Η Arcigay Turin εκφράζει την αλληλεγγύη του προς το θύμα: κανένα άτομο δεν πρέπει να ζει με φόβο λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας του φύλου».

Η ομάδα ανέφερε ότι η υπόθεση δείχνει γιατί οι νομοθέτες στην Ιταλία πρέπει επειγόντως να καλύψουν το κενό με αυστηρή νομοθεσία κατά των διακρίσεων, με σκοπό να συμπεριλαμβάνονται η ταυτότητα φύλου, τα χαρακτηριστικά φύλου και ο σεξουαλικός προσανατολισμός, ώστε τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να προστατεύονται.

Το ιταλικό κοινοβούλιο εξετάζει επί του παρόντος ένα ΛΟΑΤΚΙ+ νομοσχέδιο για τα εγκλήματα μίσους, που θα ευθυγραμμίζεται με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, αλλά τα ακροδεξιά κόμματα και οι θρησκευτικοί ηγέτες έχουν εκφράσει έντονη αντίθεση σε αυτό.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!