Ο Ian McKellen έκανε το εμβόλιο της COVID-19 και νιώθει τυχερός

17/12/2020
από
Ian McKellen, εμβόλιο, COVID-19

Ο Ian McKellen επαίνεσε τη Βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας και θέλει να της δώσει μία «μεγάλη αγκαλιά» αφού έγινε ένα από τα πρώτα άτομα της χώρας, που έκανε το εμβόλιο για τον SARS-CoV-2.

Ο 81χρονος ηθοποιός έκανε το εμβόλιο τηε Pfizer-BioTNech COVID-19, ως μέρος της μαζικής διάθεσης με δεκάδες εκατομμύρια εμβολιασμένα άτομα να ακολουθήσουν μέσα σε λίγους μήνες.

Με το εμβόλιο να έχει προτεραιότητα σε όσα άτομα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο, όπως τα άτομα άνω των 80 ετών, και τα εργαζόμενα άτομα στην πρώτη γραμμή στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της φροντίδας, ο McKellen ήταν αρκετά ψηλά στη λίστα για να κάνει το εμβόλιο, οπότε και κλήθηκε την Τετάρτη (16 Δεκεμβρίου) για να το κάνει.

Ο Ian McKellen δήλωσε:

«Είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα, νιώθω ευφορία» και πρόσθεσε ότι «Θα ενθάρρυνα όλους να κάνουν το λογικό» 

“Όποιο άτομο έχει ζήσει για όσο διάστημα είμαι εγώ ζωντανός, είναι επειδή είχε εμβολιαστεί στο παρελθόν. Η λήψη του εμβολίου από τη παλαιότερη γενιά θα είναι 100% -θα έπρεπε- γιατί το κάνετε, όχι μόνο για τον εαυτό σας, αλλά και για τα άτομα με τα οποία είστε κοντά – κάνετε τα πάντα για την κοινωνία.” 

«Φυσικά, είναι ανώδυνο, βολικό, και ευχαριστώ το προσωπικό του NHS για το πόσο σκληρά εργάστηκαν. [Το εμβόλιο] είναι ένα μπόνους, δε θα δίσταζα να το συστήσω σε κανέναν. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που έκανα το εμβόλιο.» 

Ο Ian McKellen είπε ακόμη στο ITV:

«Την επόμενη φορά που θα έρθω -καλά όχι, έξι μέρες μετά την επόμενη έρθω- θα τους δώσω όλα μεγάλη αγκαλιά. Επιτρέπεται αυτό; Δε γνωρίζω. Αυτό είναι το πραγματικό βοήθημα όλων, για να παρακολουθήσουμε και να δούμε τι λειτουργεί σε αυτήν τη χώρα και τι δε λειτουργεί – και μου φαίνεται ότι το NHS βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για τα ιδρύματα που λειτουργούν.” 

Πρόσθεσε: «Θα ενθαρρύνω όλους να κάνουν το λογικό πράγμα, όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για όλους τους άλλους, επειδή εάν είστε απαλλαγμένοι από ιούς, βοηθάτε και όλους τους άλλους, έτσι δεν είναι;»

Εμβόλιο Pfizer-BioNTech

Η γερμανική εταιρεία BioTNech συνεργάστηκε με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer για την ανάπτυξη και τον έλεγχο του εμβολίου του κορονοϊού, γνωστό ως BNT162b2. Οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι έχει ποσοστό αποτελεσματικότητας 95%.

Απαιτεί δύο δόσεις σε αποστασιοποίηση 21 ημερών.

Υπάρχουν πολλοί τύποι εμβολίων και το Pfizer-BioNTech ουσιαστικά δίνει στον οργανισμό ένα ασφαλές σχεδιάγραμμα αναγνώρισης των πρωτεϊνών των κυττάρων που έχουν προσβληθεί από κορονοϊό, οπότε όπου αναγνωρίσει αυτές τις πρωτεϊνες, ο οργανισμός μας ξεκινά την παραγωγή αντισωμάτων και Τ-λεμφοκυττάρων, για την καταπολέμηση του SARS-CoV-2.

https://avmag.gr/132395/90-apotelesmatiko-to-emvolio-tis-pfizer-gia-ton-koronoio-deichnoyn-prokatarktika-stoicheia-ton-dokimon/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!