Απλή και ισχυρή δήλωση τρανς αλληλεγγύης από τον Tim Cook

08/12/2020
από
Tim Cook, τρανς κοινότητα, αλληλεγγύη
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook και η τραγουδίστρια Lana Del Rey βλέπουν ένα νέο iPad Pro, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης της Apple στο One Hanson Place, μετά από μια παρουσίαση στην Όπερα Howard Gilman στην Ακαδημία Μουσικής του Μπρούκλιν, Νέα Υόρκη, Η.Π.Α., 30 Οκτωβρίου 2018. Η εκδήλωση ακολουθεί αμέσως μετά από μια μεγάλη παρουσίαση προϊόντων Apple iPhone τον Σεπτέμβριο του 2018. Φωτογραφία: EPA/JUSTIN LANE

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, ένας από τους πιο ισχυρούς γκέι άντρες στον κόσμο, κάνει μια απλή, αλλά ισχυρή δήλωση τρανς αλληλεγγύης, ενημερώνοντας το βιογραφικό του στο Twitter για να συμπεριλάβει τις αντωνυμίες του.

Παρόλο που δεν ανακοίνωσε την αλλαγή, ο Cook φαίνεται να έχει προσθέσει «ο/αυτός» (he/ him) στο βιογραφικό του στο Twitter τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο «οδηγός της GLAAD για αρχάρια άτομα που θέλουν να είναι σύμμαχοι της τρανς κοινότητας» αναφέρει ότι:

«το να συστήνεις τον εαυτό σου ως cisgender άτομο με τις αντωνυμίες σου -που είναι οι λέξεις που χρησιμοποιούνται για να αναφέρεται ένα άτομο σε κάποιο άλλο, χωρίς να χρησιμοποιεί το όνομά της/του– μπορεί να δημιουργήσει ένα πιο περιεκτικό και ασφαλές περιβάλλον, για τα τρανς άτομα να μοιραστούν, επίσης, τις αντωνυμίες τους. Ομαλοποιώντας την πρακτική της κοινοποίησης των αντωνυμιών σας στις κοινότητές σας, ελαττώνετε την πίεση για τα τρανς άτομα. Αυτό μειώνει, επίσης, την πιθανότητα να προκύψει ακούσια κακομεταχείριση.” 

“Προσθέτοντας τις αντωνυμίες σας στο όνομά σας, ή στο τέλος του βιογραφικού σας, μπορείτε να βοηθήσετε στην ανάπτυξη ενός πιο φιλικού περιβάλλοντος κοινωνικών μέσων” , αναφέρει ο οργανισμός των ΛΟΑΤ+ δικαιωμάτων.

Tim Cook, twitter, αντωνυμίες

Ο συνεργάτης του Cook, Greg Joswiak, πρόσθεσε επίσης πρόσφατα τις αντωνυμίες του στο βιογραφικό του στο Twitter.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, έχει εκφράσει στο παρελθόν δημόσια την υποστήριξή του προς την τρανς κοινότητα.

Ο Tim Cook, που έκανε coming out ως ομοφυλόφιλος το 2014, σηματοδοτεί την Trans Day Of Visibility τα τελευταία δύο χρόνια στα κοινωνικά μέσα.

Το 2019, έγραψε: Η trans κοινότητα στην Apple μας κάνει πιο δυνατούς και πιο δυνατούς.

“Σε αυτήν την Trans Day Of Visibility, είμαστε ευγνώμονες σε όλα όσα ζουν τις αλήθειες τους και φέρνουν τον αυθεντικό εαυτό τους στη δουλειά.”

Φέτος, πρόσθεσε: «Προς τις τρανς και non-binary κοινότητες σε όλο τον κόσμογια αυτήν την Trans Day Of Visibility: Σας βλέπουμε, σας υποστηρίζουμε και είμαστε μαζί σας.» 

Ο Cook τίμησε την τρανς κοινότητα για το Pride φέτος, γράφοντας: «Η υπερηφάνεια είναι συνήθως μια εποχή συγκέντρωσης, κοινότητας και συνηγορίας. Αυτό το έτος μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά η διατήρηση αυτού του πνεύματος ζωντανή είναι επειγόντως σημαντική.

“Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την τρανς κοινότητα για την ηγεσία σας, το θάρρος και ό, τι κάνετε για να βεβαιωθείτε ότι το αύριο θα είναι καλύτερο από το σήμερα.” 

Οι ουδέτερες αντωνυμίες ως προς το φύλο μειώνουν τα στερεότυπα φύλου




Δες και αυτό!