Τα ουδέτερα ως προς το φύλο φούτερ της Cortez εκνευρίζουν τους ρεπουμπλικάνους

04/12/2020
από
Cortez

Οι ρεπουμπλικάνοι είναι αναστατωμένοι, που η Alexandria Ocasio-Cortez πουλάει φούτερ αξίας 58 δολαρίων στον ιστότοπό της.

Την Τετάρτη, η Cortez παρουσίασε μια νέα σειρά εμπορευμάτων προς πώληση στο επίσημο κατάστημά της. Η συλλογή παραπέμπει σε πολλές από τις πολιτικές της προτάσεις, όπως την υποστήριξή της για την ακύρωση των φοιτητικών χρεών και το Green New Deal, σχετικά με το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, μέσω πρωτοφανών επενδύσεων σε έργα υποδομής και καθαρής ενέργειας.

Ένα φούτερ ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικό για τους συντηρητικούς

Ένα ουδέτερο ως προς το φύλο φούτερ που έγραφε “Tax the Rich” (Φορολογήστε τους Πλούσιους), το οποίο αρχικά κόστιζε 65 δολάρια, πριν η τιμή του μειωθεί στα 58 δολάρια, σύμφωνα με το Newsweek, έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τους ρεπουμπλικάνους.

Οι ρεπουμπλικάνοι θεώρησαν ότι το μήνυμα ήταν υποκριτικό. Ο Brigitte Gabriel, ιδρυτής και πρόεδρος της δεξιάς, αντι-μουσουλμανικής ομάδας ACT για την Αμερική, χαρακτήρισε το φούτερ ως «κωφό.» Η πρώην εκπρόσωπος της National Rifle Association, Dana Loesch, ισχυρίστηκε ότι η Ocasio-Cortez «μάχαται στον καπιταλισμό όταν κυριολεκτικά συμμετέχει σε αυτόν.»  Η PragerU, μια συντηρητική εταιρεία μέσων ενημέρωσης, η οποία πρόσφατα είχε αφαιρέσει δύο αντι-τρανς βίντεο από το YouTube λόγω παραβίασης των πολιτικών ρητορικής μίσους, έγραψε με ειρωνικό τρόπο ότι η εκπρόσωπος του Κονγκρέσου «έσκισε.»

«Το ότι η ελίτ λέει στην εργατική τάξη ότι παλεύει για αυτήν και μετά της ξεριζώνεί είναι ο Μαρξισμός 101» , δήλωσε η οργάνωση.

Ακόμη κι ο Dean Browning, ένας ρεπουμπλικανός υποψήφιος από την Πενσυλβάνια, που αποχώρησε πρόσφατα, επειδή είχε πει ότι είναι Μαύρος γκέι άντρας στο Twitter, αποφάσισε να συμμετάσχει στη συζήτηση: “Φαίνεται σαν καπιταλισμός”, ανέφερε στο Twitter.

Η απάντηση της Ocasio-Cortez

Ωστόσο, μετά την αντίδραση, η Ocasio-Cortez ανανέωσε την ανάρτησή της, με ένα thread από τον Stephen Punwasi, έναν πρώην αυτο-περιγραφόμενο «σχεδιαστή ενδυμάτων μαζικής αγοράς» , ο οποίος εξήγησε, γιατί το προϊόν είναι πιο ακριβό από, ας πούμε, κάποια άλλα από τα Walmart. Σημείωσε, ότι στον ιστότοπο της Ocasio-Cortez αναφέρεται ότι τα φούτερ είναι φτιαγμένα στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω εργατικής ένωσης.

«Ακούγεται σωστό» , επισήμανε ο Punwasi. “Αυτό είναι το κόστος για να πληρώσουμε σε όλα τα άτομα έναν αξιοπρεπή μισθό κατά τη διάρκεια της παραγωγής.” 

Η Ocasio-Cortez απάντησε, προσθέτοντας ότι οι συντηρητικοί ήταν ουσιαστικά «αναστατωμένοι» επειδή δε χρησιμοποιεί την «δουλεμπόριο-εργασία για τα εμπορεύματα που χρηματοδοτούν την οργάνωση των λαϊκών. Αλλά ποια είναι η διαφορά μεταξύ των εμπορικών προϊόντων του Trump και των δικών μας; Τα δικά μας είναι κατασκευασμένο στις Η.Π.Α.»

«Α, και παρεμπιπτόντως: Φορολογήστε τους Πλούσιους» , πρόσθεσε.




Δες και αυτό!