Η Laverne Cox δέχτηκε αντι-τρανς επίθεση μίσους σε πάρκο

01/12/2020
από
Laverne Cox

Η ηθοποιός Laverne Cox δέχτηκε τρανσφοβική επίθεση, ενώ είχε βγει με έναν φίλο της το περασμένο Σαββατοκύριακο για μία βόλτα σε ένα πάρκο στο Λος Άντζελες.

«Δεν μου αρέσει να το σκέφτομαι πολύ, αλλά είναι η αλήθεια. Δεν είσαι ασφαλής, αν είσαι τρανς άτομο» , δήλωσε η Cox σε ένα βίντεο στο Instagram Live που δημοσίευσε χθες.

Laverne Cox
Laverne Cox

Η Cox είπε ότι ήταν στο Griffith Park στο Λος Άντζελες. Είχε βγει για μια βόλτα με έναν άνδρα φίλο της και φορούσε μάσκα, φούτερ και φόρμα γιόγκα.

«Περάσαμε αυτόν τον άνθρωπος και ο τύπος μας ζήτησε πολύ επιθετικά να του πούμε την ώρα» , είπε η Cox.

Ο φίλος της είπε στον άντρα την ώρα και ο άντρας ρώτησε: «Τυπάς ή κορίτσι;»

«Ο φίλος μου του είπε «Άντε γ@#σου» . Εγώ συνεχίζω να περπατάω, το ακούω όλο αυτό, συμβαίνει σχεδόν σε ένα δευτερόλεπτο, και ξαφνικά ο άντρας επιτίθεται στον φίλο μου» , είπε η Cox.

Η Cox αναφέρει ότι γύρισε να κοιτάξει πίσω και δεν ήξερε τι συνέβαινε, καθώς ο άγνωστος είχε επιτεθεί στον φίλο της.

«Ήμουν σε φάση, γαμώτοοοο» είπε. Κάλεσε αμέσως το 911 και τη στιγμή που έβγαλε το τηλέφωνό της και κάλεσε, ο άντρας είχε ήδη φύγει.

Ευτυχώς, ούτε εκείνη ούτε ο φίλος της τραυματίστηκαν κατά το περιστατικό.

«Αυτός ο άντρας ψαχνόταν για καβγά… γιατί τυχαία ήμουν ένα τρανς άτομο στον δημόσιο χώρο», είπε, εξηγώντας ότι είχε υποστεί παρενόχληση στο παρελθόν στο δρόμο, αλλά είπε ότι συνήθως δε φτάνει το πράγμα να γίνει βίαιο.

Πιστεύει ότι ο άντρας τη ρώτησε την ώρα, επειδή ήθελε να ακούσει τη φωνή της, για να καταλάβει εάν είναι τρανς ή cis, και μετά θύμωσε όταν εκείνη δεν του απάντησε, και απάντησε ο φίλος της.

«Δεν ξέρω γιατί έχει σημασία» , είπε. «Στο τέλος της ημέρας, ποιος νοιάζεται; Είμαι με ένα φούτερ με κουκούλα και μία φόρμα γιόγκα, τελείως καλυμμένη, έχω φορέσει τη μάσκα μου, ποιος νοιάζεται αν είμαι τρανς; Γιατί αυτό επηρεάζει τη ζωή σας;”

“Δεν έχει σημασία ποια/ος/@ είσαι, μπορεί να είσαι η Laverne Cox -ό, τι κι αν σημαίνει- αν είσαι τρανς, θα ζήσεις τέτοια πράγματα.” 

Δείτε το βίντεό της:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη laverne cox (@lavernecox)




Δες και αυτό!