Ο πρώτος ΛΟΑΤ+ διορισμός της κυβέρνησης του Μπάιντεν

26/11/2020
από

Ο Τζο Μπάιντεν διόρισε τον Κάρλος Ελιζόντο στη θέση του γραμματέα διασύνδεσης στον Λευκό Οίκο. Πρόκειται για τον πρώτο ΛΟΑΤ+ διορισμό της διοίκησης του Μπάιντεν.

Σύμφωνα με το The Advocate, ο Ελίζοντο είναι ανοιχτά γκέι και ζει με τον σύντροφό του στην Ουάσιγκτον.

Έχει υπάρξει ειδικός βοηθός του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και γραμματέας του Μπάιντεν και της συζύγου της Τζιλ στα 8 χρόνια που ήταν Αντιπρόεδρος.

Ο διορισμός ακολουθεί την πρόσφατη νίκη του Δημοκρατικού Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έναντι του Ρεπουμπλικανικού Ντόναλντ Τραμπ.

Μια ανακοίνωση στον ιστότοπο της ομάδας του Μπάιντεν εξηγεί πώς στον προηγούμενο ρόλο του ως ειδικός βοηθός «ο Ελίζοντο είχε την ευθύνη να σχεδιάζει, να διαχειρίζεται και να εκτελεί με επιτυχία όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνονταν από τον Αντιπρόεδρο και την οικογένειά του, τις επισκέψεις από παγκόσμιους ηγέτες, τα μέλη του Κογκρέσου , επιχειρηματικούς ηγέτες και άλλου υψηλόβαθμοι αξιωματούχους και διασημότητες».

Σχολιάζοντας τον διορισμό του ο Πρόεδρος Μπάιντεν, δήλωσε: «Είμαι περήφανος που διορίζω επιπλέον μέλη της ομάδας μας που θα βοηθήσουν στην επίτευξη της αλλαγής που χρειάζεται η Αμερική σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Η αφοσίωσή τους στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα είναι ριζωμένη στο διαφορετικό υπόβαθρο και τις εμπειρίες τους. Θα εξυπηρετήσουν τον αμερικανικό λαό και θα βοηθήσουν να οικοδομήσουμε καλύτερα, δημιουργώντας ένα πιο δίκαιο και ενωμένο έθνος».




Δες και αυτό!