Απορρίφθηκε αίτημα για emoji με τη σημαία της bi ορατότητας

25/11/2020
από
emoji, bi

Ένας αμφιφυλόφιλος συνήγορος της bi κοινότητας δημιούργησε μια αναφορά για να πιέσει την Unicode Consortium να αναγνωρίσει ένα emoji, που να αντιπροσωπεύει τη σημαία της bi ορατότητας.

Επί του παρόντος, οι περισσότερες πλατφόρμες επιτρέπουν στους χρήστες να χρησιμοποιούν τη σημαία του ουράνιου τόξου και τη σημαία της τρανς ορατότητας ως emoji. Αλλά, καμία δεν έχει δημιουργήσει ένα emoji με τα χρώματα ροζ, μοβ και μπλε της σημαίας της bi ορατότητας.

Η αλήθεια είναι ότι κι οι ακτιβίστριες/στές της τρανς κοινότητας πίεσαν πάρα πολύ, ώστε στα emoji να συμπεριληφθεί η σημαία της τρανς ορατότητας. Μόλις φέτος, η Unicode Consortium, μετά από χρόνια διεκδίκησης, την ενέκρινε τελικά.

Ένας bi δικηγόρος, εκπροσωπώντας την bi κοινότητα, o Tanner Marino, έστειλε στην Unicode Consortium ένα αίτημα για τη συμπερίληψη της bi σημαίας στα emoji, λέγοντας ότι θα ήταν «αρκετά γενικό ως σύμβολο για να εκφράσει τόσο την κοινοτική σχέση όσο και τον σεξουαλικό προσανατολισμό.» 

Το αίτημα αναφέρει ότι το σύμβολο είναι ένα από τα μόνα που αντιπροσωπεύουν αμφιφυλόφιλους ανθρώπους στο σύνολό τους και ότι θα ήταν ένας από τους λίγους τρόπους με τους οποίους τα άτομα αυτά θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν τις ταυτότητές τους με ένα σύμβολο.

«Οι ετεροφυλόφιλες και ομοφυλοφιλικές σχέσεις μπορούν να αναπαρασταθούν μέσω της χρήσης emoji για το φύλο, όπως με εικονίδια ζευγαριών που κρατιούνται από το χέρι, με ομόφυλες οικογένειες» , δήλωσε το αίτημα του Marino. «Δεν υπάρχει, όμως, κανένας τωρινός τρόπος έκφρασης για την απόδοση της φράσης «είμαι αμφιφυλόφιλη/ος» στα emoji, κάνοντας την αμφιφυλοφιλία υποεκπροσωπούμενη σε σύγκριση με το τρέχον πρότυπο για την ετεροφυλοφιλία και την ομοφυλοφιλία.» 

Ένα μήνα αργότερα, ο Marino έγραψε σε μια ανάρτηση, ότι η υποεπιτροπή της Unicode Emoji, του απάντησε ότι απορρίπτουν την πρότασή του.

«Ήξερα ότι αυτό δε θα ήταν εύκολο από την αρχή», έγραψε. “Το emoji με τη σημαία της τρανς ορατότητας απαιτούσε πολλές υποβολές, μια ομάδα ανθρώπων και έντονη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης.” 

Τώρα, υπάρχει ένα κάλεσμα στο Change.org για τη συμπερίληψη της σημαίας της bi ορατότητας στα emoji, που έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 10.600 υπογραφές.

https://avmag.gr/114401/i-amfi-bi-taytotita-einai-edo-kai-chreiazetai-choro/




Δες και αυτό!