H Mileena του Mortal Kombat είναι λεσβία

24/11/2020
από

Το Mortal Kombat αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή βιντεοπαιχνίδια μάχης, από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1992. Στην τελευταία του έκδοση απέκτησε και ακόμη μια ανοιχτά queer αναπαράσταση.

Συγκεκριμένα, στο νέο παιχνίδι, ο κλασικός χαρακτήρας Mileena φαίνεται να βρίσκεται σε λεσβιακή σχέση με μία άλλη μαχήτρια.

Για όσα άτομα δεν έχουν παίξει το παιχνίδι, η Mileena είναι ένας κλώνος γενετικού πειράματος της πριγκίπισσας Kitana της Edenian, αναμεμιγμένη με αίμα Tarkatan (μια βάναυση, δαιμονική φυλή).

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Mortal Kombat II. Αν και σύμφωνα με τη ιστορία έχει πεθάνει, στο MK 11 επιστρέφει από το παρελθόν έχοντας μια νέα ευκαιρία στη ζωή.

https://www.youtube.com/watch?v=ycv7lyLbEhY&ab_channel=GameClips

Ενώ η δολοφονία ήταν το κύριο κίνητρό της στο παρελθόν, αυτή τη φορά, η Mileena φαίνεται να αναζητά κάτι βαθύτερο – αγάπη και οικογένεια. Το βρίσκει, μάλιστα, αυτό στη συντροφιά της πολεμίστριας Tanya, με την οποία μοιράστηκε αρκετές τρυφερές στιγμές στο τελευταίο παιχνίδι.

Το Mortal Kombat 11 δείχνει τη Mileena να παίρνει τη θέση της ως πριγκίπισσα του αυτοκράτορα Shao Kahn και της βασίλισσας Sindel αποκτώντας κληρονόμο με τη σύντροφό της Τάνια. Στη σκηνή, κρατάει στοργικά ένα βρέφος στην αγκαλιά της ενώ η Τάνια την αγκαλιάζει και χαμογελά.

Η Mileena δεν είναι ο πρώτος queer χαρακτήρας της σειράς. Το Mortal Kombat X έδειξε ότι ο πρώην Shaoilin Monk “Kung Jin” ήταν gay.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!