Έκθεση του FBI 2019: Τα εγκλήματα κατά των ΛΟΑΤ+ αυξήθηκαν στις ΗΠΑ

18/11/2020
από
Έκθεση του FBI, Αμερική

Οι αναφορές για εγκλήματα μίσους κατά του ΛΟΑΤ+ πληθυσμού αυξάνονται, προειδοποίησε μια νέα έκθεση του FBI.

Η έκθεση του FBI που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα (16 Νοεμβρίου) συγκέντρωσε στοιχεία από 15.588 υπηρεσίες επιβολής του νόμου σε όλες τις Η.Π.Α., δείχνοντας ότι οι αναφορές για εγκλήματα μίσους που βασίζονται στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου βρίσκονται πλέον στην κλίμακα, ακριβώς μετά τη φυλή και τη θρησκεία.

Μόνο η κορυφή του παγόβουνου

έκθεση του FBI, FBI, 2019, ΗΠΑ

Τα εγκλήματα που βασίζονται στον σεξουαλικό προσανατολισμό αντιπροσωπεύουν το 16,8% όλων των αναφορών εγκλημάτων μίσους που έγιναν το 2019, ενώ το 2,7% αφορά στην ταυτότητα φύλου. Οι τρανς άνθρωποι είναι δυσανάλογα πιθανό να βιαστούν σε επιθέσεις εγκλημάτων μίσους, σύμφωνα με τα συγκλονιστικά στοιχεία.

Από τα 7.314 εγκλήματα μίσους που αναφέρθηκαν στο FBI, τα 1.195 διαπράχθηκαν λόγω προκαταλήψεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό, ενώ τα 198 βασίστηκαν σε προκαταλήψεις σχετικές με την ταυτότητα φύλου. Όμως, αυτά τα δεδομένα αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μέρος της πραγματικής κλίμακας του ζητήματος, επειδή οι αστυνομικές υπηρεσίες καταγράφουν συχνά εγκλήματα μίσους με διαφορετικούς τρόπους και η αναφορά στο FBI δεν είναι υποχρεωτική.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε 71 πόλεις, με πληθυσμούς άνω των 100.000 κατοίκων, είτε δεν αναφέρθηκαν δεδομένα, είτε ανέφεραν ότι είχαν μηδενικά εγκλήματα μίσους οποιουδήποτε είδους, καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, στο οποίο, βέβαια, αναφέρεται η Εκστρατεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ως “σαφώς δεν είναι αξιόπιστο”.

Σε σύγκριση με άλλους τύπους εγκλημάτων που προκαλούνται από προκατάληψη, τα εγκλήματα εναντίον των ΛΟΑΤ+ πληθυσμών ήταν δυσανάλογα πιο πιθανό να γίνουν στον δρόμους, σε σχολεία, σε σούπερ μάρκετ και σε εστιατόρια.

Αν και αποτελούν μόνο το 2,7% των συνολικών αναφορών, τα θύματα εγκλημάτων μίσους που βασίζονται στην ταυτότητα του φύλου αποτελούν το 17% των βιασμών, που καταγράφονται ως εγκλήματα μίσους.

Πάνω από τα 2/3 όλων των εγκλημάτων μίσους που βασίζονται στον σεξουαλικό προσανατολισμό στοχεύουν σε ομοφυλόφιλους άντρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του FBI.

Παραδόξως, το FBI απαριθμεί 17 περιστατικά εγκλημάτων μίσους κατά ετεροφυλόφιλων ατόμων στα στατιστικά στοιχεία του 2019.

Οι επιθέσεις κατά των ΛΟΑΤ+ προσώπων έχουν φτάσει σε «ανησυχητικά» επίπεδα

Ο Πρόεδρος της Εκστρατείας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Αλφόνσο Ντέιβιντ είπε: «Ακόμα ένα έτος με ανησυχητικά επίπεδα εγκλημάτων που προκλήθηκαν από προκατάληψη υπογραμμίζει πόσο επείγον είναι να αντιμετωπιστεί αυτή η επιδημία εγκλημάτων μίσους.

«Φέτος, είδαμε ένα τραγικό νέο ρεκόρ θανατηφόρας βίας κατά των τρανς ατόμων και των ατόμων που δε συμμορφώνονται με το φύλο σ’ αυτήν τη χώρα, ιδιαίτερα εναντίον των τρανς γυναικών με χρώμα δέρματος διαφορετικό του λευκού.

«Αυτά τα ανησυχητικά στατιστικά αντιπροσωπεύουν ένα πραγματικό τραύμα για τα άτομα και τις οικογένειες σε αυτήν τη χώρα, που πρέπει να φέρουν το βάρος αυτών των εγκλημάτων μίσους.

«Καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις αναλαμβάνει τα καθήκοντά της, πρέπει να αναλάβουμε τη δέσμευση για την υποβολή υποχρεωτικών αναφορών εγκλημάτων μίσους σε ολόκληρη τη χώρα, την καλύτερη κατάρτιση για τους υπαλλήλους επιβολής του νόμου στο να αναγνωρίζουν τα εγκλήματα που προκαλούνται από προκατάληψη, και τη μεγαλύτερη ένταξη και δικαιοσύνη στις κοινότητές μας.» 

Σε δήλωση τον περασμένο μήνα πριν από τις εκλογές των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν μίλησε μια επιδημία βίας κατά των τρανς και των gender non-conforming ατόμων, ιδιαίτερα των τρανς γυναικών με χρώμα δέρματος διαφορετικό του λευκού και δεσμεύτηκε μέσα στις πρώτες 100 μέρες της προεδρίας του να αναλάβει ενεργό δράση.




Δες και αυτό!