Δικαστήριο στη Γερμανία αποφάσισε πως η τέκνο είναι, στην πραγματικότητα, μουσική

17/11/2020
από

Μερικά καλά νέα για τα κλαμπ του Βερολίνου, τα οποία θα είναι μεταξύ των χώρων που θα λάβουν φορολογική μείωση, λόγω καραντίνας. 

Ένα γερμανικό δικαστήριο απέδειξε επίσημα ότι η τέκνο είναι ένα είδος μουσικής. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, η απόφαση θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στα κλαμπ της χώρας, μειώνοντας τα οικονομικά βάρη τους όταν αρχίσουν να ανοίγουν μετά την καραντίνα.

Συγκεκριμένα, χώροι όπως το διαβόητο KiKatClub του Βερολίνου θα λάβουν φορολογική μείωση στα τέλη εισιτηρίων λόγω της απόφασης, καταβάλλοντας ως ΦΠΑ μόνο το 7% στις πωλήσεις εισιτηρίων (σε αντίθεση με το 19%), όπως συμβαίνει ήδη για τους πιο παραδοσιακούς χώρους μουσικής.

Η απόφαση ελήφθη από το οικονομικό δικαστήριο της Γερμανίας στο Μόναχο στα τέλη του περασμένου μήνα (29 Οκτωβρίου). Η απόφαση βασίζεται στο γεγονός ότι «ο μέσος επισκέπτης» είναι κυρίως εκεί για να ακούσει μουσική.

Σύμφωνα με το δικαστήριο οι DJ δεν παίζουν μόνο κομμάτια άλλων, αλλά: “παίζουν τα δικά τους νέα κομμάτια μουσικής χρησιμοποιώντας όργανα με την ευρύτερη έννοια, για να δημιουργήσουν νέες ηχητικές ακολουθίες που έχουν τον δικό τους χαρακτήρα.”

Ενώ το KitKatClub συγκαταλέγεται μεταξύ των πολλών κλαμπ που ακολουθούν τη λογική του livestreaming για τη συγκέντρωση χρημάτων στην καραντίνα, το Berghain έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο χώρο τέχνης. Από τότε που ακύρωσε όλες τις ζωντανές εκδηλώσεις του, φιλοξενεί μια σουρεαλιστική εγκατάσταση τέχνης ήχου και έχει εκθέσει καλλιτέχνες όπως οι Olafur Eliasson, Wolfgang Tillmans και Tacita Dean, μαζί με ανερχόμενους καλλιτέχνες που ζουν στο Βερολίνο.

Σε αντίθεση με άλλα κλαμπ, το Berghain έχει ήδη επωφεληθεί από τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, καθώς τα γερμανικά δικαστήρια το αναγνώρισαν ως χώρο υψηλής τέχνης από το 2016.




Δες και αυτό!