Ο Νταν Λέβι έχει πια τη δύναμη και είναι έτοιμος να τη χρησιμοποιήσει

16/11/2020
από

Ο Νταν Λέβι έφτασε στο πικ του το 2020. Οδήγησε στην επιτυχία την εκπομπή του, Schitt’s Creek, η οποία τα τελευταία χρόνια σημείωσε διεθνή θρίασμο, και έκανε ένα πολυαναμενόμενο φινάλε για τη σεζόν.

Ανακοινώθηκε ακόμη ένα ειδικό ντοκιμαντέρ και μια περιοδεία που θα ξεκινούσε κατά τη διάρκεια του Netflix Is a Joke Festival. Και μετά συνέβη η πανδημία, σταματώντας μερικά από τα μεγαλύτερα σχέδια (δηλαδή την περιοδεία). Αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σταματήσει τον Λέβι.

Έτσι, όχι μόνο ολοκλήρωσε την περιοδεία τύπου για την τελευταία σεζόν του σόου του, αλλά συνέχισε με μια ιστορική βραδιά στα βραβεία Emmy. Όχι μόνο το Schitt’s Creek είναι τώρα το πρώτο σόου, που σάρωσε και στις επτά μεγάλες κατηγορίες κωμωδίας, αλλά ο Λέβι είναι το πρώτο άτομο που κέρδισε το Primetime Emmy και στις τέσσερις μεγάλες κατηγορίες την ίδια χρονιά (συγγραφή, σκηνοθεσία, υποκριτική και παραγωγή).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη D.L. Eyewear (@dleyewear)


Αυτό το μήνα, το Happiest Season θα κάνει το ντεμπούτο του στο Hulu και ο Λέβι θα πρωταγωνιστήσει ως John, ο καλύτερος φίλος της Άμπι (Κρίστεν Στιούαρτ). Το πρότζεκτ αυτό είναι ιστορικό, δεδομένου ότι είναι η πρώτη κουήρ ρομαντική κωμωδία με θέμα τις διακοπές που έχει γίνει ποτέ από ένα μεγάλο στούντιο. Αλλά δεν είναι ο μόνος ρόλος που έπαιξε φέτος ο Λέβι: υπήρχε, επίσης, ο ρόλος του ως Mark Hesterman στο Coastal Elites του HBO. Ο Λέβι χαρακτήρισε τον ρόλο αυτόν ως «τη μεγαλύτερη πρόκληση» , δεδομένου ότι έπρεπε να απομνημονεύσει ένα μονόλογο περίπου πέντε σελίδων και να τον εκτελέσει σε μία λήψη, ως ένας γκέι ηθοποιός, που μιλά για τον εσωτερικό του αγώνα να αναλαμβάνει αναγωγικούς, μερικές φορές ήρεμους ρόλους, γνωρίζοντας ότι μπορεί να είναι κακό για τα πραγματικά κουήρ και τρανς άτομα.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dan Levy (@instadanjlevy)

“Νομίζω ότι έχω δοκιμάσει όσο καλύτερα μπορώ να προσπαθήσω και να εκμεταλλευτώ ό, τι μπορώ για να πω ιστορίες που σημαίνουν κάτι για μένα και να αισθάνομαι αντιπροσωπευτικός της ζωής μου” , λέει στο Out όταν ρωτήθηκε για τη συνάντησή του με αυτούς τους τύπους ρόλων στην καριέρα του.

Μίλησε για το Coastal Elites νωρίτερα φέτος ως εξής: «Πολύ συχνά, οι γκέι χαρακτήρες που μου ζητήθηκε να παίξω ήταν ο ιδιόμορφος γκέι καλύτερος φίλος, ή ο τύπος που είχε πάντα ένα σκάφος και ποτέ δεν είχε πολύ βάθος. Στο Schitt’s Creek έχω την ευκαιρία να ειπωθούν ιστορίες που αισθάνομαι ότι υπερβαίνουν τον κόσμο της καρικατούρας και αρχίζω να εξερευνώ, με έναν πιο βαθύ τρόπο, τις ζωές, την ευτυχία, τις ελπίδες και τις φιλοδοξίες των κουήρ ανθρώπων, ξέρετε, αυτή ήταν μια ευκαιρία που έπρεπε να αρπάξω και στο ίδιο πνεύμα, «πιέζουμε τα όρια για να δείξουμε ποιες/οι γκέι χαρακτήρες πρέπει να είναι στην ψυχαγωγία» . Υπάρχουν τόσα πολλά περισσότερα από αυτά, που νομίζω ξέρετε, ότι οι ταινίες και η τηλεόραση έχουν διαιωνίσει αυτήν την κατάσταση.” 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dan Levy (@instadanjlevy)

Αλλά αυτές οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση την εξουσία.

Νωρίτερα στην καριέρα του, ο Λέβι δεν είχε αυτή τη δύναμη και ως αποτέλεσμα, λέει ότι δεν είχε καμία ικανότητα να μιλήσει για τους ρόλους που ένιωθε απαράδεκτους. Αλλά τώρα, βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο. Στο Schitt’s, ως συν-δημιουργός και επικεφαλής συγγραφέας, εκείνος παίρνει τις αποφάσεις. Ως αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς, όταν πήγε στο Coastal Elites, ήταν σε θέση να κάνει μια σειρά συνομιλιών γύρω από τους ρόλους. Και η πιο ευτυχισμένη περίοδος ήταν η ίδια η δημιουργία της Clea DuVall, που είναι λεσβία.

Μεταβαίνοντας στο 2021, ο Λέβι θα συνεχίσει να λειτουργεί από μια θέση ελέγχου γύρω από τέτοια είδη ζητημάτων. Το 2019, υπέγραψε μια συνολική συμφωνία με τα ABC Studios μετά από μία έντονη διαμάχη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dan Levy (@instadanjlevy)

“Είμαι πολύ κακομαθημένος με το πόσο με ενθαρρύνουν και με αγαπούν αυτά τα έξι τελευταία χρόνια”, δήλωσε ο Λέβι στο Variety για τη συμφωνία που φημολογείται ότι είναι οκταψήφια.

“Για μένα, είχε να κάνει με την ελευθερία να συνεχίσω να συγκεντρώνω τέτοιου είδους καστ και συνεργασίες, όπου μπορώ να νιώθω τεράστια ικανοποίηση δημιουργικά και συναισθηματικά όταν έρχομαι στη δουλειά μου. Το ABC με υποστήριξε σε αυτό. Μου άρεσε πολύ η ομάδα και ένιωθα ότι είναι άνθρωποι που θα μπορούσα να εμπιστευτώ όσον αφορά την προσφορά σχολίων, ή τη βοήθεια για να διαμορφώσω αυτό που θα έκανα στη συνέχεια. Η συμφωνία ήταν καλή και είπαμε «ναι».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dan Levy (@instadanjlevy)

Και ενώ δεν έχουν επιβεβαιωθεί λεπτομέρειες σχετικά με το πρότζεκτ, το Hollywood Reporter το περιέγραψε ως “επεκτατικό κομμάτι” με το μόνο σίγουρο, ότι ο Λέβι θα είναι στο τιμόνι. Αυτό σημαίνει ότι αναμφίβολα θα δούμε περισσότερους χαρακτήρες με βάθος, διορατικότητα και που είναι ειλικρινά, καταραμένα αστείες/οι.




Δες και αυτό!