«Ποτέ μου δεν φανταζόμουν ότι θα γινόμουν μέλος του Κογκρέσου»

14/11/2020

Μεγαλώνοντας στο Μπρονξ, ο Ritchie Torres δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα εκλεγεί κάποια μέρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αλλά σε λίγες εβδομάδες, ο 32χρονος Torres, θα γίνει ο πρώτος Αφρο-Λατίνος ανοιχτά γκέι που θα πάρει μία θέση στο Κογκρέσο.

«Ποτέ δεν φανταζόμουν, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα ότι ως φτωχό παιδί από το Μπρονξ, θα γινόμουν μέλος του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Torres στο Reuters.

Ο Torres γράφει ιστορία μαζί με τον συνάδελφό του Mondaire Jones, ο οποίος κι αυτός θα γίνει ο πρώτος αφροαμερικανός ανοιχτά γκέι βουλευτής.

Ο Torres, που είναι από το Πουέρτο Ρίκο, μεγάλωσε με μια ανύπαντρη μητέρα στη Νέα Υόρκη. Τώρα μετακομίζει στην Ουάσιγκτον.

Ο στόχος του ως βουλευτής είναι να εξασφαλίσει χρηματοδότηση για προσιτή στέγαση. Θα παλέψει επίσης για την έγκριση του νόμου για την ισότητα, για να διασφαλίσει ότι τα ΛΟΑΤ+ άτομα προστατεύονται από διακρίσεις στην καθημερινή τους ζωή.

«Τα ΛΟΑΤ+ μη λευκά άτομα πρόκειται να έχουν θέση σε ένα από τα πιο ισχυρά τραπέζια», είπε ο Torres, προσθέτοντας: «Ένας σοφός κάποτε είπε, ‘αν δεν έχετε θέση στο τραπέζι, τότε πιθανότατα βρίσκεστε στο μενού’».

Οι ψηφοφόροι την Ημέρα των Εκλογών υποστήριξαν επίσης τη Sarah McBride στην κούρσα της για να ενταχθεί στην Κρατική Γερουσία του Ντελαγουέρ, καθιστώντας την το πρώτο τρανς άτομο που καταφέρνει κάτι τέτοιο..

«Βλέπουμε την κατάρρευση της πολιτικής ως έναν παλιό σύλλογο αγοριών και είμαστε μάρτυρες μιας νέας Αμερικής και μιας πολυφυλετικής, πολυεθνικής και χωρίς αποκλεισμούς δημοκρατίας», δήλωσε ο Torres.

Ενώ ο Torres γνωρίζει πολύ καλά ότι η ταυτότητά του είναι μια έμπνευση για πολλούς, είπε ότι είναι επικεντρωμένος στη δουλειά που θα ακολουθήσει.

«Ελπίζω να είμαι ένα παράδειγμα του τι είναι δυνατό στην Αμερική. Αλλά στο τέλος, δεν θα κριθώ από το ποιος είμαι αλλά από το τι πετυχαίνω. Έτσι, η ταυτότητά μου έχει σημασία βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα, αυτό που έχει σημασία είναι το έργο που χτίζω στο Κογκρέσο». 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!