Ο Wentworth Miller παραιτείται από το Prison Break «γιατί δε θέλει να παίζει πια straight ρόλους»

11/11/2020
από

Από την επιτυχημένη σειρά Prison Break δήλωσε πως παραιτείται ο Wentworth Miller αφού “δε θέλει άλλο να παίζει έναν straιght χαρακτήρα”.

Ο ηθοποιός, που έκανε coming out ως γκέι το 2013, έπαιξε τον ρόλο του Michael Scofield στη σειρά που ξεκίνησε το 2005. Ο ίδιος μίλησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή την απόφασή του να παραιτηθεί απ΄αυτή.

“Είμαι έξω. Από το Prison Break. Επίσημα. Απλώς δεν θέλω να παίξω άλλους straight χαρακτήρες. Οι ιστορίες τους έχουν ειπωθεί (και θα συνεχίσουν). Όχι άλλοw Michael . Αν είσαι θαυμαστής της σειράς, ελπίζοντας για επιπλέον σεζόν … Καταλαβαίνω ότι αυτό είναι απογοητευτικό. Λυπάμαι.”

Ο Miller επανήλθε στο θέμα σε μια δεύτερη ανάρτηση.

“Τόσα πολλά μηνύματα υποστήριξης και ενθάρρυνσης … Σας ευχαριστώ. Τα παίρνω. Ελπίζω μόνο – μέσω της υποκριτικής / γραφής μου, ό,τι μοιράζομαι στο διαδίκτυο – ότι η ενέργεια επιστρέφεται με κάποιο τρόπο / σχήμα / μορφή .. “Δεν περίμενα η προηγούμενη ανάρτησή μου να κάνει τόσο θόρυβο, τόσο γρήγορα και νιώθω κίνητρο να προσφέρω συνέχεια.”

“Λέω ότι οι γκέι ηθοποιοί (γκέι άντρες, συγκεκριμένα) πρέπει να παίζουν μόνο γκέι ρόλους; Όχι. Μιλούσα για τον εαυτό μου. Σε αυτό το σημείο στη ζωή / καριέρα μου, είναι αυτό που αισθάνομαι σωστό. ‘Εχοντας πει αυτό, θέλω να δω περισσότερους γκέι ρόλους να παίζονται από γκέι ηθοποιούς; Ναι. Κάνει μια διαφορά ως προς την απόδοση του ρόλου…” 

“Το PB ήταν προκλητικό, στην οθόνη και εκτός. Μου ζήτησε κάποιος να θάψω την ομοφυλοφιλία μου όσο ήμουν στο σόου; Όχι. Έίχα όμως ήδη λάβει αρκετά μηνύματα από το Χόλιγουντ / τη γενική κουλτούρα / τα σχολεία στα οποία πήγαινα / την οικογένειά μου, ότι τέτοια πράγματα είναι επικίνδυνα και ίσως εξ αίτιας αυτών έχανα δικαιώματα / προνόμια; Ναι. Μία από τις ειρωνείες της ντουλάπας είναι ότι έγινα ο δικός μου φυλακισμένος.”

“Δεν έχω κάνει την καριέρα μου στο Pose και στο Look. Δεν λειτούργησε με αυτόν τον τρόπο. Αυτό που έχω κάνει είναι πολλή δράση-περιπέτεια και αυτό έρχεται με μια διαφορετική βάση θαυμαστών. Μέσα σε αυτό είναι μια ομοφοβική υποομάδα και τα σκατά τους ξεπλένονται στην ακτή μου. Θάβουν το “Michael” αλλά έχουν πρόβλημα μαζί μου. Λαμβάνω αυτή την ενέργεια του «αγαπώ τον αμαρτωλό, μισώ την αμαρτία». Θα προτιμούσαν να μείνω ήσυχος, να μην μιλήσω.

ΌΧΙ. Η ομοφυλοφιλία μου διαγράφηκε σε μεγάλο βαθμό (από εμένα) τις πρώτες δεκαετίες της καριέρας μου. Θέλω, τώρα, να την κερδίσω.”

 




Δες και αυτό!