Όταν οι γονείς του Ράιαν Μέρφι θέλησαν να «θεραπεύσουν» την ομοφυλοφιλία του

10/11/2020
από

Την επόμενη μέρα μετά την καθιερωμένη εκδήλωση χορού στο σχολείο, ο Ράιαν Μέρφι βρέθηκε στο γραφείο ενός ψυχιάτρου, όταν οι γονείς του τον είχαν πάει για να τον «θεραπεύσει» από την ομοφυλοφιλία του. Ο άνθρωπος πίσω από τις σειρές Glee, Pose και Ratched έκανε την αποκάλυψη αυτή σε συνέντευξή του στο The Hollywood Reporter.

«Πήγα στον σχολικό χορό και την επόμενη μέρα οι γονείς μου με πήγαν σε ψυχίατρο για να με θεραπεύσουν», είπε ο 54χρονος Μέρφι.

Ευτυχώς για τον ίδιο, ο ψυχίατρός ήταν πολύ πιο ενημερωμένος για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα από ότι οι γονείς του. Μετά από «αρκετές συνεδρίες», ο γιατρός μίλησε με τους γονείς του Μέρφι και τους έδωσε μια επιλογή. Θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να αλλάξουν τον γιο τους και να τον χάσουν στη διαδικασία, ή θα μπορούσαν «να τον δεχτούν και να τον αγαπήσουν».

«Ευτυχώς, ο γιατρός ήταν πολύ καλός», εξήγησε.

Οι γονείς του τελικά έκαναν τη σωστή επιλογή, αλλά η αποδοχή τους άργησε αρκετά.

«Ήμουν πολύ ευλογημένος», συνέχισε ο Μέρφι. «Όταν πήγα στον επόμενό μου χορό, το είχα περάσει όλο αυτό, αλλά αναγκάστηκα να πάω με μια κοπέλα γιατί δεν μου επιτρεπόταν να πάω με κάποιον φίλο μου».

Ο Μέρφι έκανε τις αποκαλύψεις με αφορμή την τελευταία του ταινία, The Prom, η οποία κυκλοφορεί στις 11 Δεκεμβρίου στο Netflix και πρωταγωνιστούν οι Merryl Streep και Nicole Kidman.

Αν και οι εμπειρίες του Μέρφι με τον ψυχιάτρο δεν ήταν τόσο δυσάρεστες όσο αυτές που απεικονίζονται στο Ratched, παρόλα αυτά ήταν γεμάτες φόρτιση.

«Αναγνωρίζω αυτή την αίσθηση ταπείνωσης σε σχέση με τη σεξουαλική προτίμηση. Ξέρω την αίσθηση της σκέψης ότι δεν έχετε συμμάχους και μετά αποδεικνύεται ότι τελικά έχετε. Αν είχα όμως μόνο αυτό το αίσθημα αποδοχής, πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μου».




Δες και αυτό!