Χιλιάδες κόσμου χόρεψαν το Y.M.C.A. έξω από τον Λευκό Οίκο

09/11/2020
από
YMCA, εκλογές, ήττα, Τραμπ

Οι Village People έδωσαν την ευλογία τους στις χιλιάδες κόσμου, που τρόλαραν τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μετά την ήττα του στις εκλογές – χορεύοντας το αγαπημένο τραγούδι της εκστρατείας του, το Y.M.C.A., έξω από τον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ, σε πολλές καταραμένες στιγμές, περπάτησε στο ρυθμό του Y.M.C.A. – ένα τραγούδι που σίγουρα δεν αφορά το κουήρ σεξ… Ναι, ναι, σίγουρα…

Όμως, με την ανακοίνωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν, σκηνές χαράς γέμισαν την Αμερική μέσα σε λίγα λεπτά. Χιλιάδες γέμισαν τους δρόμους γύρω από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, και χορεύψαν το Y.M.C.A.

Οι υποστηρικτές του Τζο Μπάιντεν κατατρόπωσαν θριαμβευτικά τον Ντόναλντ Τραμπ με το Y.M.C.A., το τραγούδι που έπαιζε στην προεκλογική του καμπάνια εδώ κι εκεί.

Οι ίδιοι οι Village People καλωσόρισαν την «εκ νέου διεκδίκηση του Y.M.C.A.» Το συγκρότημα έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, έρχεται μόλις μια μέρα αφότου απείλησαν την εκστρατεία Τραμπ με νομική δράση για τη συνεχιζόμενη χρήση του τραγουδιού τους.

Σε μια δήλωση, ο Τζόναθαν Μπέλολο, γιος του ιδρυτικού μέλους των Village People, Χένρι Μπέλολο, επιτέθηκε στον Tραμπ για την «παράνομη ιδιοκτησία» του τραγουδιού, όπως ανέφερε η Huffington Post.

Ο Τζόναθαν Μπέλολο, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της γαλλικής δισκογραφικής εταιρίας Scorpio Music, είπε: «Οι δικαιούχοι (συν-ιδρυτές της μπάντας), Ζακ Μώραλι και Χένρι Μπέλολο, όπως η εταιρεία Scorpio Music, ιδιοκτήτης του έργου, ανακάλυψε με έκπληξη αυτήν την παράνομη πίστωση, κάτι που είναι περισσότερο για κομματικούς και εκλογικούς σκοπούς του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο δε θα είχαν αποδεχθεί ποτέ.” 

Έγινε, όταν ο Βίκτωρ Γουίλις, το μόνο αρχικό μέλος των Village People, παρακάλεσε τον Τραμπ τον Ιούνιο να σταματήσει να χρησιμοποιεί τα τραγούδια τους στην εκστρατεία του.

Να σημειώσουμε εδώ για την ιστορία, ότι ο Ζακ Μώραλι ήταν το ανοιχτά γκέι μέλος των Village People, ενώ το Y.M.C.A. είναι τα αρχικά για την Young Men’s Christian Association, που αποτελούσε δημοφιλές σημείο cruising νεαρών γκέι ανδρών της εποχής εκείνης. Οπότε, το Y.M.C.A. γρήγορα έγινε ύμνος για την γκέι κουλτούρα της εποχής. Ο Γουίλις αργότερα είπε το τραγούδι αρχικά δε γράφτηκε ως γκέι ύμνος, αλλά περισσότερο ως αντανάκλαση των διασκεδαστικών δραστηριοτήτων που έζησαν οι νεαροί Μαύροι στην Y.M.C.A., όπως το μπάσκετ και το κολύμπι. Ωστόσο, ακόμη κι ο Γουίλις έχει αναγνωρίσει την αγάπη του για αυτήν τη διπλή ερμηνεία του κομματιού.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!