Ζευγάρι τρανς γυναικών παντρεύτηκε στη συντηρητική Ουγγαρία

07/11/2020
από

Ο γάμος της Tamara Csillag και της Elvira Angyal, δύο τρανς γυναικών από την Ουγγαρία τελέσθηκε στη δικαστική αίθουσα μιας επαρχιακής πόλης.

Μια τελετή εξαιρετικά σπάνια, αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση του εθνικιστή πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, απαγορεύεται η νομική αναγνώριση των τρανς ατόμων και οι γάμοι μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Κατά ειρωνικό τρόπο, όμως, αυτό είναι που έκανε τον γάμο εφικτό, καθώς η διαδικαδία αναγνώρισης ταυτότητας φύλου της Csillag έχει κολλήσει, με την Angyal ωστόσο να τα έχει καταφέρει.

«Το όνειρό μας έγινε πραγματικότητα. Είμαστε τόσο χαρούμενες που καταφέραμε να επισημοποιήσουμε τη σχέση μας», είπε στο Reuters η Angyal μετά την τελετή, κρατώντας τα χέρια της συζύγου της.

Την φίλησε και της είπε: «Σε αγαπώ».

«Σ ‘αγαπώ κι εγώ», απάντησε εκείνη.

Η σχέση τους πέρασε από πολλά εμπόδια. Και οι δύο είχαν δημιουργήσει οικογένειες πριν κάνουν coming out ως τρανς. Από τα επτά παιδιά τους μόνο ο Patrik, γιος της Angyal, ήταν παρών.

«Μία από τις μεγαλύτερες χαρές στη ζωή είναι να βλέπεις τους γονείς σου ευτυχισμένους», είπε ο Patrik.

Oι ακτιβιστές δηλώνουν ότι ο Ορμπάν και οι πολιτικοί του σύμμαχοι, το μικρό Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα KDNP, έχουν στοχεύσει τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα από τότε που κέρδισε την τρίτη του θητεία το 2018.

«Για μια δεκαετία η κυβέρνηση διεξάγει μια συστηματική εκστρατεία εναντίον των ΛΟΑΤ+ανθρώπων», δήλωσε η Luca Dudits της ομάδας δικαιωμάτων Hatter. «Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και τα γενικά ανθρώπινα δικαιώματα.»

Ο γάμος πραγματοποιήθηκε μια μέρα μετά τις πρόσφατες τρανσφοβικές επιθέσεις από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Zsolt Semjen.




Δες και αυτό!