Απολογισμός για το διήμερο εκδηλώσεων “Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Διεμφυλικών”

29/11/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώθηκε από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Διεμφυλικών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, στην Αθήνα.


Μια ημέρα μνήμης για όσα διεμφυλικά (διαφυλικά/τρανσέξουαλ, τραβεστί, περενδυτικά, μεσοφυλικά) άτομα υπήρξαν θύματα τρανσφυλοφοβικού μίσους, εγκλημάτων και βίας, αλλά και αφύπνισης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα διεμφυλικά άτομα στην καθημερινότητά τους.

Κατά την πρώτη ημέρα της διημερίδας, έγιναν ομιλίες από εκπροσώπους συλλογικοτήτων και ομάδων (Σ.Υ.Δ., ΟΛΚΕ, Athens Pride, ΛΟΑ, Colour Youth, Ομάδα κατά της Ομοφοβίας στην Εκπαίδευση, Θετική Φωνή, PRAKSIS, Ζωντανή Βιβλιοθήκη), ενώ ακολούθησε ανοικτή συζήτηση με το κοινό, καθώς και προβολή ταινίας.

Η δεύτερη ημέρα ήταν, κυρίως αφιερωμένη στα θέμα της ατζέντας των διεμφυλικών, τις νομοθετικές διεκδικήσεις, αλλά και τοποθετήσεις πανεπιστημιακών, από μέρους εκπροσώπων του Σ.Υ.Δ., ανάγνωση ομιλίας του ακτιβιστή Αλέκου Μοδινού, εκπροσώπου της Διεθνούς Αμνηστίας, του καθηγητή κυρίου Κανάκη και Γιαννακόπουλου, καθώς και του νομικού κυρίου Μάλλιου, καθώς επίσης της εκτελεστικής διευθύντριας της Transgender Europe, κυρίας Julia Ehrt, και της βουλευτού κυρίας Ηρώ Διώτη, ενώ το διήμερο εκδηλώσεων έληξε με την ανάγνωση Ψηφίσματος για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης και πορεία προς την Βουλή των Ελλήνων.

Φωτογραφία: realdemocracy.gr

Eυχαριστίες

Ευχαριστούμε με τον πιο θερμό τρόπο όλες και όλους που συμμετείχαν στο διήμερο των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης Διεμφυλικών, καθώς και όλες και όλους τους ομιλητές και ομιλήτριες, ενώ ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ αξίζει σε όλους τους εθελοντές και εθελόντριες που δίχως τη βοήθειά τους θα ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Ευχαριστούμε επίσης τις επιχειρήσεις Sodade, Noise και Μυροβόλο για την οικονομική χορηγία τους στην εκδήλωσή μας, καθώς επίσης το Ξενοδοχείο Dorian Inn για την χορηγία της φιλοξενίας της κυρίας Ehrt και τον Πωλ Σοφιανό (gaygreece.gr) που μεσολάβησε για τη χορηγία αυτή. Ευχαριστούμε, τέλος, την Ομάδα κατά της Ομοφοβίας στην Εκπαίδευση, για την πολύτιμη χορηγία τους στο Ταμείο Αλληλεγγύης μας.

Θα ακολουθήσει ξεχωριστή δημοσίευση, όπου θα περιέχονται σε ηλεκτρονική μορφή τα κείμενα όλων των ομιλητών και ομιλητριών, το βίντεο της εκδήλωσης, καθώς επίσης και το Ψήφισμα προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο που θα μπορείτε να βρείτε στο transs.gr.

 

πηγή: Transs.gr

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!