Ο νέος αναπληρωτής πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας είναι ανοιχτά γκέι

02/11/2020
από

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν διόρισε τον Γκραντ Ρόμπερτσον ως αναπληρωτή πρωθυπουργό, καθιστώντας τον πρώτο ανοιχτά γκέι άτομο στη χώρα που αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο.

Η είδηση ανακοινώθηκε σήμερα (Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020) παράλληλα με μερικά άλλα, όπως αυτό της Νανάια Μαχούτα, η οποία αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με το FT, στο νέο υπουργικό συμβούλιο συμμετέχουν και οι Αγιέσα Βέραλ και Κίρι Άλαν, οι οποίες είναι ανοιχτά λεσβίες.

Η Βέραλ θα υπηρετήσει ως υπουργός Ασφάλειας των Τροφίμων, υπουργός Ηλικιωμένων, καθώς και αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Έρευνας, Επιστημών και Καινοτομίας.

Η Άλαν θα υπηρετήσει ως υπουργός Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης, καθώς και αναπληρώτρια υπουργός Τεχνών, Πολιτισμού, Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος.

«Πρόκειται για ένα υπουργικό συμβούλιο με τεράστια αξία και ταλέντο, το οποίο συμβαίνει επίσης να επενδύει και στη διαφορετικότητα», δήλωσε η Άρντερν.

https://www.instagram.com/p/CGLnDkQAniE/?utm_source=ig_embed

«Νομίζω ότι είναι κάτι που αξίζει να το αναφέρουμε. Τα άτομα αυτά έχουν προαχθεί για αυτό που φέρνουν στο υπουργικό συμβούλιο. Αντικατοπτρίζουν επίσης τη Νέα Ζηλανδία που τους εξέλεξε. Νομίζω ότι ως χώρα πρέπει να είμαστε περήφανοι για αυτό”.

Απαντώντας σε σχόλια στο Twitter, ο Ρόμπερτσον είπε: «Ευχαριστώ όλους για τα συγχαρητήρια σήμερα. Πρόκειται για μια υπέροχη ομάδα. Νιώθω ευγνώμων, περήφανος και έτοιμος!»

Ο Ρόμπερτσον θα συνεχίσει να υπηρετεί ως υπουργός Οικονομικών και Υποδομών.

 




Δες και αυτό!