Η Covid-free Ταϊβάν φιλοξένησε το μεγαλύτερο Pride του 2020

02/11/2020
από
Covid-free Ταϊβάν, Pride, 2020

Η Covid-free Ταϊβάν, η οποία δεν είχε νέα κρούσματα κορονοϊού, εδώ και περισσότερες από 200 ημέρες, πραγματοποίησε το μεγαλύτερο Pride από την έναρξη της πανδημίας μέχρι σήμερα, με περισσότερα από 130.000 άτομα.

Covid-free Ταϊβάν, Pride, 2020
Ακτιβίστριες/ές που κυματίζουν σημαίες ουράνιου τόξου κατά τη διάρκεια της παρέλασης υπερηφάνειας της Ταϊβάν το 2020. (Hsiuwen Liu / SOPA Images / LightRocket μέσω Getty)

Το Σάββατο (31 Οκτωβρίου) η Ταϊβάν γιόρτασε τόσο την πρόοδο που έχει σημειώσει όσον αφορά στην ισότητα, όσο και την απίστευτη επιτυχία της στην καταπολέμηση της COVID-19.

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα της Ταϊβάν γιόρταζαν ακόμη, το ότι η χώρα νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών τον Μάιο του 2019, και έγινε το πρώτο κράτος της Ασίας που το έκανε.

Από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, η χώρα έχει δει μόνο 555 κρούσματα και επτά θανάτους, ενώ τις τελευταίες 200 ημέρες δεν υπήρξαν νέα περιστατικά.

Ακτιβίστριες/ες που προωθούν τα σεξουαλικά δικαιώματα για ΑμεΑ, συμμετείχαν στην παρέλαση του Pride της Ταϊβάν το 2020. (Hsiuwen Liu / SOPA Images / LightRocket μέσω Getty)

Αυτό σήμαινε ότι η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα της Covid-free Ταϊβάν μπόρεσε να γιορτάσει το Pride του 2020 από κοντά στους δρόμους της πόλης, σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ένας συμμετέχων που φορούσε μάσκα ουράνιου τόξου, ο 32χρονος εργαζόμενος στην τράπεζα Chen Wei-chun, δήλωσε στο Reuters: «Η Ταϊβάν έχει κάνει φανταστική δουλειά, τόσο στον έλεγχο της ισότητας όσο και στον έλεγχο της πανδημίας. Αυτό μας κάνει περήφανους.”

Η Πρόεδρος Tsai Ing-wen σηματοδότησε την παρέλαση Pride στην Ταϊπέι, η οποία προσέλκυσε ένα πλήθος περισσότερων από 130.000 ανθρώπων, γράφοντας στο Facebook: «Οι βασικές λέξεις σήμερα είναι η αγάπη, η ανοχή και μια καλύτερη Ταϊβάν. Ας δουλέψουμε σκληρά για να τις κάνουμε τις βασικές λέξεις για την καθημερινότητά μας.» 

https://www.facebook.com/tsaiingwen/posts/10157096482106065

363 ομόφυλα ζευγάρια ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στην Ταϊβάν




Δες και αυτό!