Απάντηση Buttigieg σε θρασύδειλη δήλωση Trump για τη Μαύρη Κοινότητα

26/10/2020
από
Trump, Pete Buttigieg

Ο Pete Buttigieg είπε στον Donald Trump να «δείξει σεβασμό» όταν ισχυρίστηκε ότι «έκανε τα περισσότερα για τα Μαύρα άτομα.»

Ο Pete Buttigieg απάντησε με τον πιο κατάλληλο τρόπο στον Donald Trump μετά την τελική προεδρική συζήτηση, σχετικά με τον ισχυρισμό του ότι «κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα για τη Μαύρη κοινότητα» απ’ ό, τι έχει κάνει ο ίδιος -αν εξαιρέσουμε τον Abraham Lincoln.

Οι δηλώσεις του Trump

Αν και ήταν μια πολύ πιο ήρεμη συζήτηση, ο Trump εξέπληξε πολλούς ισχυριζόμενος ότι είναι o «λιγότερο ρατσιστής σ’ αυτό το δωμάτιο.» 

«Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα για τη Μαύρη κοινότητα από τον Donald Trump… με εξαίρεση τον Abraham Lincoln» ισχυρίστηκε.

Ο Joe Biden απάντησε γρήγορα: «Ο Abraham Lincoln είναι ένας από τους πιο ρατσιστές προέδρους που είχαμε στη σύγχρονη ιστορία. Ρίχνει καύσιμα σε κάθε ρατσιστική φωτιά.” 

Ο ισχυρισμός του Trump ήταν στην πραγματικότητα μια αναμασημένη γραμμή, που έχει πει σε αρκετές περιπτώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, που αποκαλύφτηκε από ελεγκτές γεγονότων εκείνη την περίοδο.

Ακόμα κι έτσι, πυροδότησε την οργή του Buttigieg, τον πρώτο ανοιχτά γκέι υποψήφιο για πρόεδρο των ΗΠΑ με ένα μεγάλο κόμμα.

Ο Buttigieg έγραψε στο Twitter: “Ο Νόμος περί Πολιτικών Δικαιωμάτων υπογράφηκε το 1964 από τον Πρόεδρο Johnson.

Δείξε λίγο καταραμένο σεβασμό.

Ο Lyndon Johnson πέρασε αναμφισβήτητα μερικές από τις μεγαλύτερες νομοθετικές ενισχύσεις στα πολιτικά δικαιώματα με μια σειρά νομοσχεδίων -τον νόμο για τα δικαιώματα ψήφου, τον νόμο για τα πολιτικά δικαιώματα και τον νόμο περί δίκαιης στέγασης- κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του.” 

Ο Pete Buttigieg σε κάθε ευκαιρία αποσαφηνίζει με τα σχόλιά του, όσα πετάει κατά καιρούς ο Trump, ενώ έχει δηλώσει ανοιχτά την υποστήριξή του στον Biden. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, έδωσε εντελώς διαφορετικές προβλέψεις για το πώς θα είναι οι ΗΠΑ εάν εκλεγεί ένας από τους δύο υποψηφίους.

Ο Trump χαρακτήρισε το κίνημα Black Lives Matter «σύμβολο μίσους»

Την περασμένη εβδομάδα, ο Buttigieg έχει καταστήσει σαφές πολλές φορές ότι η επιλογή για το Ανώτατο Δικαστήριο του Trump, Amy Coney Barrett, θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφική για τους ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπους.

Ο Buttigieg πίεσε ακόμη, με μια γνωστή γραμμή επίθεσης –περί του «μυστικού κινέζικου τραπεζικού λογαριασμού» του Trump- στο Fox News την Πέμπτη το βράδυ (22 Οκτωβρίου).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Πέμπτης, η συντονίστρια Kristen Welker σημείωσε ότι ο Trump είχε αποκαλέσει το κίνημα «Black Lives Matter» ως «σύμβολο μίσους» κι είχε ανεβάσει περιεχόμενο περί λευκής ανωτερότητας στο Twitter. Πράγματι, ο Trump προκαλούσε συνεχώς στο Twitter εν μέσω των διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας, ενώ αρνήθηκε να καταγγείλει τους υπερασπιστές της λευκής ανωτερότητας.

Όπως σημείωσε ο Biden κατά τη διάρκεια της συζήτησης, το 1989 ξόδεψε δεκάδες χιλιάδες δολάρια πιέζοντας για τη θανατική ποινή, εναντίον των Central Park Five, μιας ομάδα Μαύρων και Λατίνων εφήβων που κατηγορούνταν λανθασμένα για το βιασμό μιας λευκής γυναίκας.

Οι αξιωματούχοι του Trump αναγκάστηκαν να στηριχθούν μόλις στις τελευταίες εβδομάδες για να δείξουν ότι ο Trump «υποστηρίζει» τους Μαύρους Αμερικανούς – αναφέροντας την υποστήριξή του στην ιστορικότητα των Μαύρων κολλεγίων και μία μεταρρυθμίση στην ποινική δικαιοσύνη.

Στη γραμμή υπεράσπισής του, ο Trump απάντησε:  “Δεν είπα: “Είμαι ο Abraham Lincoln” είπα ότι από τον Abraham Lincoln, κανείς δεν έχει κάνει όσα έχω κάνει εγώ για τη Μαύρη κοινότητα.”




Δες και αυτό!