Συντονισμένη επίθεση σε ΛΟΑΤ+ φοιτητές σε πανεπιστήμιο της Αγγλίας

24/10/2020
από

Το Πανεπιστήμιο του Ντάρχαμ καταδίκασε τους ομοφοβικούς που εισέβαλαν σε συνάντηση ΛΟΑΤ+ φοιτητών με χυδαίες εκφράσεις και βίντεο.

Οι ΛΟΑΤ+ φοιτητές είχαν ένα κακό ξεκίνημα στο Πανεπιστήμιο του Ντάρχαμ, καθώς η συνάντησή τους στο “Zoom” βομβαρδίστηκε από 15 αγνώστους. Η διαδικτυακή συνάντηση της ΛΟΑΤ+ ομάδας του πανεπιστημίου πραγματοποιήθηκε για τους νέους φοιτητές στο St Mary’s College. Αισθάνθηκαν «να απειλούνται», όταν 15 άγνωστοι εισέβαλαν στη συνάντηση με δυνατή μουσική, κακοποιητική γλώσσα και «σεξουαλικά βίντεο».

«Το να εισβάλει κάποιος σε μία τέτοια εκδήλωση με τόσο επιθετικό και στοχευμένο τρόπο δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα έγκλημα μίσους», ανέφεραν οι ΛΟΑΤ+ ομάδες του πανεπιστημίου σε δήλωση στο BBC. «Το γεγονός ότι αυτό δεν ήταν απλώς μία ατομική πράξη, αλλά μια συντονισμένη επίθεση από έναν αριθμό ατόμων, είναι μια υπενθύμιση για το πόσο σύνηθες είναι για ένα άτομο της κοινότητάς μας να αισθάνεται ανασφάλεια και ταυτόχρονα ανεπιθύμητο μέσα στην κοινωνία».

Προειδοποίησαν για μια «τοξική» κουλτούρα που υπάρχει στο πανεπιστήμιο, προσθέτοντας ότι μια τέτοια «κακόβουλη συμπεριφορά» ήταν ακόμη χειρότερη, όταν η πανδημία δυσκόλευε τους φοιτητές να συναντηθούν πρόσωπο με πρόσωπο, ώστε να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον. Ενδεικτικό είναι ότι ένας στους επτά Βρετανούς ΛΟΑΤ+ φαίνεται να παλεύει με την κατάθλιψη, καθώς η πανδημία τους αποκόπτει από τα δίκτυα υποστήριξης.

Ο σύνδεσμος για τη συνομιλία στο “Zoom” κοινοποιήθηκε στο κολέγιο για την εκδήλωση καλωσορίσματος, υποδηλώνοντας ότι τα ανώνυμα αυτά άτομα ήταν συμφοιτητές τους. Το Πανεπιστήμιο Ντάρχαμ καταδίκασε το “Zoombombing” (εισβολή στο Zoom) και αναγνώρισε τη δυσφορία που είχε προκαλέσει.

«Μια τέτοια συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή στο Πανεπιστήμιό μας και δεν θα γίνει ανεκτή. Τα περιστατικά θα αναφερθούν στην αστυνομία», δήλωσε ο Sam Dale, διευθυντής υποστήριξης και ευημερίας των φοιτητών του πανεπιστημίου. «Κάθε μέλος του πανεπιστημίου υποχρεούται να συμπεριφέρεται στους άλλους με σεβασμό και ανοχή, έτσι ώστε κάθε μέλος της κοινότητάς μας να μπορεί να ζήσει, να σπουδάσει και να εργαστεί σε ένα ασφαλές και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον».

Δυστυχώς, είναι μόνο το πιο πρόσφατο παράδειγμα καταχρηστικής συμπεριφοράς από μαθητές του Ντάρχαμ: νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το the Guardian ανέφερε πολλές περιπτώσεις «τοξικού» εκφοβισμού, με τους ανθρώπους να πέφτουν θύματα κοροϊδίας, είτε λόγω της βόρειας προφοράς τους, είτε επειδή προέρχονται από φτωχότερο υπόβαθρο. Τον περασμένο μήνα, το Πανεπιστήμιο του Ντάρχαμ καταδίκασε αυτό που ονόμασε “εντελώς αποτρόπαια σχόλια” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από φοιτητές που θα ξεκινήσουν στο πανεπιστήμιο.




Δες και αυτό!